Els alumnes de primer d'UManresa tornen a trepitjar les aules després de la relaxació de les restriccions

Un total de 496 alumnes dels graus d'Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, ADE i Mestre en Educació Infantil tornaran en els propers dies a les classes semipresencials

Un grup de primer d'Infermeria fent classe presencial aquest dilluns al matí al campus de Manresa la UVIC-UCC
Un grup de primer d'Infermeria fent classe presencial aquest dilluns al matí al campus de Manresa la UVIC-UCC | Gemma Aleman
Redacció
15 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:05h
Un total de 1.898 alumnes de primer de la UVIC-UCC tornaran, en els propers dies, a la universitat. La relaxació de les restriccions epidemiològiques permeten als primers cursos recuperar la presencialitat. Des de la UManresa, la vicerectora, Sílvia Mas, explica que han optat per recuperar el "model híbrid" amb el que van començar el curs. La presencialitat es reduirà a la meitat i serà en grups reduïts, de manera que "no es concentrarà massa gent al campus". A Manresa 496 alumnes dels graus d'Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, ADE i Mestre en Educació Infantil tornaran en els propers dies a les classes semipresencials. En el cas de Vic, seran 1.402 estudiants.

Quatre mesos després de la suspensió de les classes teòriques presencials a les universitats catalanes, els alumnes de primer poden tornar a les aules. En el cas de la UVIC-UCC, els primers ho han fet aquest dilluns, coincidint amb l'arrencada del segon semestre. I és que el retorn serà en grups reduïts, sempre fent ús de la mascareta, mantenint les distàncies i en aules ventilades.

Des del campus de la UManresa, la vicerectora, Sílvia Mas, es mostrava "satisfeta" del fet que els alumnes "puguin tornar a trepitjar el campus". Explica que han recuperat el "model híbrid" que van implantar a principi de curs i que van mantenir fins al 15 d'octubre. En aquest cas, la presencialitat es redueix a pràcticament la meitat, és a dir, hi assisteixen la meitat de les hores, tot i que varia en funció de l'assignatura. "En el cas de les més teòriques, apostem per la docència en línia, mentre que les més practiques o les que requereixen una infraestructura específica intentem fer-les presencials", explica, tot remarcant que en cap cas es torna "al 100%".

En el cas dels cursos superiors, afegeix, es mantenen les classes en línia, a excepció de les assignatures pràctiques o les pràctiques externes.