El Consell Comarcal del Bages programa el seminari «Educació física i gènere» per al professorat

Un total de 22 professionals del territori participen de la formació que vol sensibilitzar perquè es pugui identificar, prevenir i actuar a favor d'espais segurs i educar per trencar estereotips i agressions

Redacció
15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:43h
L'àrea d'Igualtat del Consell Comarcal del Bages programa aquest mes de febrer el seminari Educació física i gènere adreçat al professorat d'educació física de primària i secundària. Una trentena de professionals, 22 dels quals del territori, participen de les sessions virtuals que es plantegen amb la voluntat de sensibilitzar el col·lectiu de professionals de l'activitat física i l'esport perquè puguin identificar, prevenir i actuar a favor d'espais segurs i educar per trencar estereotips i agressions.

En l'actualitat no existeixen prohibicions explícites en l'accés a l'esport per part de les dones, però es continua detectant un biaix en la pràctica esportiva. Les dones practiquen menys esport que els homes i existeix encara una discriminació en la pràctica esportiva que cal tractar per avançar cap a una societat igualitària.

Fomentar la reflexió

El seminari proposa una reflexió inicial de conceptes com el patriarcat, el gènere, la desigualtat i la perspectiva de gènere, entre d'altres. També es faciliten eines pràctiques per diagnosticar i intervenir en situacions de sexisme en l'àmbit de l'Educació Física. Durant el curs es proposa al professorat realitzar una acció per millorar la pràctica educativa, aplicant continguts apresos.

La programació del curs, impartit per l'equip docent de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, es va començar a plantejar l'any passat en el marc de la formació feta al professorat dels Patis Coeducatius que van apuntar aquesta necessitat. A  més, l'àrea d'Igualtat del Consell Comarcal del Bages treballarà aquest eix ja que és una línia del Pla comarcal d'Igualtat d'oportunitats i del Pla LGTBI.