A quin barri de Manresa té el seu feu cada partit?

Només Junts, ERC i PSC han guanyat en els barris

D'on rep els vots majoritàriament cada partit?
D'on rep els vots majoritàriament cada partit? | Adrià Costa
15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:10h
El mapa de barris de Manresa té només tres colors de força més votada: la de Junts, en la gran majoria de places, ERC, en les més perifèriques, i el PSC en les seves tradicionals. Però quin és el barri on cada formació obté més percentatge de vots?

El centre econòmic de la ciutat, Passeig i Rodalies és on Junts obté un percentatge de vots més elevat, el 40,67%, però també és el barri on el PDECat ha obtingut més suports, amb un 6,77%. ERC és segurament qui té el vot més repartit a tots els barris de la ciutat, fins al punt que en tots els casos és la segona força allà on el PSC s'ha imposat. En tot cas, el barri on els republicans han obtingut més vots ha estat el de Guix - Pujada Roja, amb un 30,45%.

El PSC, amo i senyor de la Font dels Capellans, Sant Pau i la Balconada, allà on ha obtingut més suports ha estat en el XUP, amb un 38,43%. En aquests quatre barris és on també Vox ha obtingut els seus millors resultats, amb suports al voltant o superiors al 10%. Sant Pau és on la formació ultra ha rebut més suport, amb un 12,99%.

El Centre Històric és el territori CUP. Al Barri Antic és on ha esgarrapat més percentatge de vots amb un 17,24%. En Comú Podem, en canvi, ha tingut la seva principal força en els barris de tradició obrera. A la Balconada on ha tret millor resultat, amb un 8,36%.

En aquest barri també Ciutadans ha estat on millor resultat ha tret, amb un 7,36%. Finalment, el PP ho hauria superat el 5% en cap barri de Manresa i tot just ha arribat al 4,77% al Guix - Pujada Roja.