Baños i Bayona polvoritzen els rècords de l'Avinent Manresa en la milla i els 3.000 metres llisos

Els dos atletes de l'entitat estudien becats a les universitats de Wingate i de Cincinnati

Toni Baños amb la samarreta de la University of Cincinnati
Toni Baños amb la samarreta de la University of Cincinnati | Arxiu particular
Redacció
14 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:01h
L'atleta berguedà Toni Baños i el manresà Jan Bayona, tots dos de l'Avinent Manresa que es troben becats en universitats americanes, han esmicolat els registres de l'entitat en les darreres hores. 

Bayona (Wingate University) va aturar el cronòmetre dels 3.000 metres llisos disputats a Michigan, en el transcurs del Big Meet Friday, en 8'29"14, rebaixant en més de disset segons l'anterior registre sub20 de l'entitat que ostentava Oussama Chouati, des de el 2013, amb 8'46"17. 

Aquesta passada matinada, Toni Baños (University of Cincinnati) s'ha imposat en la Milla disputada a Houston amb un registre de 4'07"44 en la milla que significa millor marca absoluta de l'entitat, rebaixant en més de set segons l'anterior registre absolut que també estava en possessió de Chouati amb 4'14"06, des de 2017. 

Actualment, sis atletes de l'entitat es troben becats en universitats americanes: Baños (Cincinnati), Bayona (North Carolina), Montse Montañés (Hawai), Anna Cabrera (Alabama), Nuria Tilló (East Carolina), Najwa Chouati (Misuri).

Al llarg dels darrers set anys, fins a catorze atletes de l'entitat han estat "exportats" a universitats americanes per tal de continuar els seus estudis universitaris, i poder compaginar-los amb l'activitat esportiva.