Calma i tranquil·litat en l'obertura de les meses de la jornada electoral més atípica

Els 100% dels col·legis del Bages i el Moianès es constitueixen entre la precaució per complir les mesures i la poca pressa dels electors

Un dels primers electors a votar a l'Anònima aquest diumenge 14 de febrer
Un dels primers electors a votar a l'Anònima aquest diumenge 14 de febrer | Pere Fontanals
14 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:53h
Gel hidroalcohòlic a l'entrada, gent fent cua a la porta del col·legi, entrada de dos en dos per anar a votar, i més personal que l'habitual en un col·legi que no hauria estat col·legi sinó fos per la pandèmia. L'Anònima ha deixat de banda la cultura aquest 14 de febrer, per acollir la política, les eleccions, amb una nau central amb dos canons d'aire calent, amb un apartat al fons on hi ha els suplents esperant fins a les 10 del matí a que no els adrecin a un altre col·legi i amb uns membres de mesa amb doble seguretat: mascareta i pantalla facial.

Així, ha començat un dels col·legis electorals de Manresa la seva experiència en les eleccions de la pandèmia. Així, i amb gens de pressa dels electors per exercir el seu dret a vot. Quatre persones esperant abans de les 9 del matí, i poques més que arribaven en els primers minuts després de l'obertura. I després, la calma. A la pandèmia també cal afegir-hi un temps inestable amb plugim constant, d'aquell tipus que el paraigües fa de massa, però no portar el paraigües desplegat et fa mullar.

A Manresa, 85 meses constituïdes. El 100%. Sense cap incidència. Al Bages i el Moianès, també.
 

Nau central de l'Anònima, pràcticament buida, a primera hora de diumenge. Foto: Pere Fontanals


51.871 manresans són cridats a les urnes aquest diumenge

Un total de 51.871 persones empadronades a Manresa formen part del cens electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest diumenge. Cal recordar que, com en cada jornada electoral, NacióManresa implementarà motors de resultats a temps real i actualitzarà les dades de participació, les anècdotes i les declaracions al minut, tant del Bages i el Moianès, com de la resta del país, sobretot en uns comicis tan particulars com els de diumenge.

Edició de vídeos per als membres de les meses electorals

Per substituir les xerrades informatives que habitualment es feien als membres de les meses electorals, l'Ajuntament de Manresa ha editat una sèrie de vídeos amb l'objectiu de facilitar tota la informació possible a aquestes persones sobre el desenvolupament i el funcionament d'una votació.

Així, a través de vídeos curts i temàtics, s'explica quin és el paper d'un interventor i d'un apoderat, com funciona el vot per correu, què és una certificació censal, com funciona l'escrutini, com cal preparar la documentació electoral o com són les actes electorals. A banda, se n'ha editat un altre per informar sobre les mesures sanitàries per als membres de les meses electorals, en el qual s'explica de què es composen els EPI, quins elements de neteja i desinfecció hi haurà als col·legis o com s'ha de procedir durant la franja de votació de 19 a 20 h.

Tots aquests vídeos es poden trobar a l'apartat específic d'eleccions de la web de l'Ajuntament de Manresa.