El joc de ciutat de la Llum del CAE desactiva els plans de sabotatge del bandoler Pere Planes

Cent trenta participants varen recórrer diferents indrets del Centre Històric recollint les informacions necessàries per infiltrar-se al grup de bandolers

Participants al joc de ciutat de la Llum davant un codi QR
Participants al joc de ciutat de la Llum davant un codi QR | CAE
Redacció
13 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:14h
Entre les 11 del matí i les 6 de la tarda d'aquest dissabte, 13 de febrer, 130 participants repartits en 31 grups, van recórrer diferents indrets del Centre Històric de Manresa amb l'objectiu de desactivar l'amenaça de sabotatge que el bandoler Pere Planes volia fer a la Séquia de Manresa.

Els grups varen haver de recollir informacions a partir d'uns codi QR repartits en 7 indrets diferents de la ciutat: el Pont Vell, la Seu, la Plana de l'Om, la Plaça Major, Sant Domènec, la Plaça Gispert i la Plaça d'en Creus. Totes aquestes informacions eren necessàries per poder resoldre diferents enigmes i proves plantejades en una plataforma en línia, que els encaminava a superar una prova final al Pou de la Gallina. Entre els equips que han superat totes les proves es farà un sorteig d'un joc de taula.

Des del CAE no es volia renunciar a les activitats habituals de l'entitat i, per aquest motiu, aquest any s'havia reformulat de dalt a baix la 9a edició del Joc de Ciutat per adaptar-la a l'actual context de Covid tot garantint les màximes mesures de seguretat. D'aquesta manera la participació es feia en grups de convivència d'un màxim de 6 membres i el plantejament del joc, mig virtual mig presencial i l'ampli horari per poder-lo completar, afavoria el distanciament entre els diferents grups. Tampoc hi va haver les tradicionals activitats d'inici i cloenda del joc, ni hi va haver monitors ni monitores a les proves.

L'equip organitzador fa una valoració molt positiva d'aquesta nova experiència en la que es combina el joc vivencial i el joc virtual. Tot i així, no es vol renunciar a recuperar al màxim la fórmula tradicional d'aquesta activitat que permetia una major interacció i la participació de voluntariat en la dinamització del joc.