Rebutgen les al·legacions a la mesa d'un surienc amb fibrosi quística crònica

Pere Lluís Rodríguez té 21 anys, un 33% de discapacitat i està de baixa des de l'inici de la pandèmia per evitar el contagi al ser perfil de risc

Pere Lluís Rodríguez
Pere Lluís Rodríguez | Arxiu particular
13 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:51h
La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Manresa ha rebutjat les excuses presentades pel surienc Pere Lluís Rodríguez, un jove de 21 anys que pateix fibrosi quística i té un 33% de discapacitat, segons ha explicat el propi jove a NacióManresa.

La fibrosi quística és una malaltia pulmonar crònica hereditària que el fa especialment vulnerable en contagis de virus que ataquen als pulmons, com és el cas de la Covid. Per això, des de l'inici de la pandèmia es troba de baixa per aïllament de la seva feina habitual de caixer a Caprabo.

"Quan vaig veure que em tocava ser membre de mesa, de seguida vaig contactar amb el meu metge de capçalera i amb el meu pneumòleg perquè em fessin un informe mèdic el més complet possible per justificar la meva impossibilitat per presentar les excuses" davant la JEZ, explica.

Va presentar la documentació el passat 5 de febrer i fins aquest dia 12 no ha rebut una resposta que l'ha deixat "al·lucinat". La JEZ de Manresa li ha rebutjat les excuses sense cap mena d'explicació. "La carta simplement posa que les rebutgen, res més", es queixa. A més, al trigar una setmana a tenir la resposta i al pensar-se que no tindria problemes, ara es troba a poques hores d'obrir meses amb l'obligatorietat d'anar-hi.

Per si això fos poc, la seva mare també pateix fibrosi quística -és hereditària- amb un grau de discapacitat encara més alt que el seu i, com ell, es troba en aïllament des de fa gairebé un any sortint molt poc de casa. "És cert que això no ho vaig incloure a les excuses perquè pensava que amb meva malaltia no faria falta", es lamenta.

Amb tots els entrebancs, Pere Lluís Rodríguez afirma que aquest diumenge "em presentaré a la mesa que em toca, al Pavelló Municipal de Súria", on ha de fer de suplent del primer vocal a la mesa 01004C. En unes eleccions normals sap que en el moment que es presenti el primer vocal podria tornar cap a casa, però en aquestes no, ja que els suplents de meses constituïdes poden anar destinats a altres meses.

"Només em faltaria això, a més d'anar a la mesa, haver d'anar passejant-me", s'exclama, "i per si fos poc, sense tenir cotxe; ja m'explicaran com ho faig". Rodríguez apura les últimes hores per veure si troba la fórmula per evitar finalment aquesta situació.

Fins divendres al migdia, la JEZ havia tramitat 1.60 sol·licituds d'excuses de les quals n'havia acceptat 650 i n'havia rebutjat 410.

Arxivat a