Endesa treu la llum a 24 famílies d'un bloc ocupat del carrer de la Font del Gat

L'Ajuntament va demanar un informe de risc a la companyia que va portar a terme la desconnexió acompanyada dels Mossos d'Esquadra, divendres al migdia "davant de la precarietat de la connexió"

Bloc del carrer de la Font del Gat afectat
Bloc del carrer de la Font del Gat afectat | GSV
13 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:27h
Un total de 24 famílies, algunes amb nens, que viuen al bloc del carrer de la Font del Gat 18-24 de Manresa, es troben sense subministrament d'electricitat de forma permanent des d'aquest divendres al migdia, després que operaris de la companyia Endesa, acompanyats d'agents dels Mossos d'Esquadra, els desconnectessin els comptadors del subministrament general, segons ha confirmat la companyia a NacióManresa.

Segons Endesa, l'Ajuntament de Manresa  va demanar un informe de risc que va concloure "la precarietat de la connexió" ja que agafaven la llum de la línia general exterior que podia posar en risc d'incendi el mateix bloc i afectar a tercers. "No és per una qüestió de frau a la companyia, sinó com a conseqüència de la petició d'informe tècnic de risc que va demanar l'Ajuntament que es va determinar que calia tallar-les", han confirmat al diari fonts d'Endesa. El subministrament estava punxat en els 24 casos.

La companyia només ha mantingut cinc de les línies del bloc, que afecten a l'única família que no n'és ocupa, als baixos i a l'escala. La resta de veïns, 24 famílies s'han quedat sense electricitat, en ple hivern. El bloc del carrer de la Font del Gat, 18-24, té 24 dels 25 pisos ocupats.

Unes hores més tard, patrulles dels Mossos d'Esquadra comprovaven que ningú no tornés a intentar tornar a fer les connexions fraudulentes.