Eleccions catalanes 14-F

La Junta Electoral de Manresa rep més de mil peticions d'excusa per a no ser a les meses

Fins aquest divendres al migdia n'havia resolt favorablement 650 i n'havia rebutjat 410

per Pere Fontanals, Manresa | 12 de febrer de 2021 a les 16:18 |
En aquesta ocasió no es permetran aglomeracions de persones a l'interior dels col·legis electorals | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Hem rebut molt més del doble de peticions d'excusa per no ser a les meses electorals que el les últimes eleccions" ha explicat a NacióManresa el funcionari que fa d'enllaç amb la premsa a la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Manresa, durant els preparatius de les eleccions al Parlament d'aquest diumenge.

Fins aquest divendres a les 12 del migdia la JEZ havia registrat més de mil peticions d'excusa de ciutadans que els tocava ser a les meses i argumentaven els seus motius per no ser-hi. Per ser concrets, 1.060 peticions, tot i que entre aquestes poden haver-n'hi algunes que primer s'han rebutjat perquè faltava algun paper, i posteriorment s'han acceptat. Però en seran més, ja que el termini per presentar excuses no s'esgota fins a l'obertura dels col·legis electorals per poder cobrir possibles incidències d'última hora.


De les peticions d'excusa rebudes 650 han estat acceptades i els seus sol·licitants s'estalviaran de ser tot el dia al col·legi, i 410 han estat rebutjades.

51.871 manresans són cridats a les urnes aquest diumenge


Un total de 51.871 persones empadronades a Manresa formen part del cens electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest diumenge. Cal recordar que, com en cada jornada electoral, NacióManresa implementarà motors de resultats a temps real i actualitzarà les dades de participació, les anècdotes i les declaracions al minut, tant del Bages i el Moianès, com de la resta del país, sobretot en uns comicis tan particulars com els de diumenge.

Edició de vídeos per als membres de les meses electorals

Per substituir les xerrades informatives que habitualment es feien als membres de les meses electorals, l'Ajuntament de Manresa ha editat una sèrie de vídeos amb l'objectiu de facilitar tota la informació possible a aquestes persones sobre el desenvolupament i el funcionament d'una votació.

Així, a través de vídeos curts i temàtics, s'explica quin és el paper d'un interventor i d'un apoderat, com funciona el vot per correu, què és una certificació censal, com funciona l'escrutini, com cal preparar la documentació electoral o com són les actes electorals. A banda, se n'ha editat un altre per informar sobre les mesures sanitàries per als membres de les meses electorals, en el qual s'explica de què es composen els EPI, quins elements de neteja i desinfecció hi haurà als col·legis o com s'ha de procedir durant la franja de votació de 19 a 20 h.

Tots aquests vídeos es poden trobar a l'apartat específic d'eleccions de la web de l'Ajuntament de Manresa.
Altres notícies que et poden interessar

 

Participació