Estruch afirma que ERC és garantia d'inclusió social i igualtat d'oportunitats al sistema educatiu

Josep Gonzàlez-Cambray, Sílvia Tardà i Mirella Cortès han acompanyat el candidat del Bages en un acte sectorial sobre educació

El candidat d'ERC del Bages, Ferran Estruch
El candidat d'ERC del Bages, Ferran Estruch | ERC
NacióDigital
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:24h
L'alcalde de Cardona i candidat a les eleccions del Parlament de Catalunya, Ferran Estruch, ha presentat l'acte "agraint" a "tota la comunitat educativa l'esforç i l'entrega durant aquests mesos tan complicats" ja que ha assegurat que "els i les professionals van fer possible mantenir escoles obertes i garantir que els infants puguin anar a classe". Estruch ha reafirmat l'aposta d'ERC per l'educació explicant que "l'educació és un pilar bàsic per a ERC. Hem posat tots els nostres esforços per garantir escoles segures i pel benestar dels infants. L'educació és clau per garantir una societat millor, més justa i cohesionada" i ha afirmat que "posarem tots els nostres esforços per enfortir el sistema educatiu" ja que "per nosaltres l'educació, igual que la salut i els drets socials, és fonamental pel futur. Volem seguir treballant per enfortir el model educatiu català i que això ens permeti també enfortir a la nostra societat, fent-la més cohesionada i garantint la inclusió social". Finalment Estruch ha apuntat que "l'equitat és l'eix vertebrador de les polítiques educatives. Portem més de 30 propostes molt treballades en aquest àmbit. Hi ha molta feina feta i també molts reptes de futur que tindrem per endavant".

Per la seva banda, la regidora de Sallent i consellera comarca, Sílvia Tardà, ha posat en valor la feina del Departament d'Educació, especialment amb l'aposta pel retorn a les escoles dels infants i ha recalcat l'encert del programa d'escoles segures, que ha estat "un èxit" i ha permès "mantenir la presencialitat escolar, necessària tant per alumnes com per tota la societat". Alhora Tardà també ha apuntat que "en un moment d'extrema dificultat des del Consell Comarcal amb el suport de la Conselleria d'Educació i la Conselleria d'Afers Socials, vam oferir targetes menjador per garantir un àpat diari als infants que ho necessitaven" i ha explicat que "és una eina indispensable per ajudar a les famílies més vulnerables".

La senadora Mirella Cortès, ha explicat que "quan vaig arribar a Madrid, teníem l'objectiu de derogar la LOMCE, i ara hem condicionat l'aprovació de la nova llei LOMLOE, que no és la llei que volem però que hem aconseguit condicionar assegurant que el català sigui la llengua vehicular, retirar el concert a la segregació, augmentar les competències en educació i que la religió deixi de computar per a les notes i titulacions".

Finalment el Director general de centres públics del Departament d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha recordat que "hem recuperat el finançament per a les escoles bressol de 0 a 3 anys. També s'ha fet una aposta contra la segregació per tal que l'escola aporti igualtat d'oportunitats. I això ho reforcem amb el decret d'admissió, distribuint l'alumnat de manera real" i ha explicat que "la COVID ens ha deixat més alumnes vulnerables del que teníem abans i els que ja eren vulnerables encara ho són més". Cambray també ha recordat que s'han destinat en només dos anys i mig hem destinat recursos per 80 centres educatius, 320 milions d'euros". El Director general també ha apuntat que "vam aprovar un decret per poder permetre el canvi de titularitat per convertir centres concertats en públics, com ja vam fer a Igualada amb l'Ateneu Igualadí". Finalment en l'àmbit de la Covid ha posat en valor l'aposta per obrir escoles i les "escoles segures" i ha explicat que "9 de cada 10 professionals han anat cada dia a l'escola i 4 de cada 5 alumnes també. S'han fet més de 100 mil testos".

Arxivat a