Lacetània renova el conveni amb Fundació «la Caixa» i CaixaBank per formar operaris per a la industria

El 2020, tot i la pandèmia, nou persones van rebre formació especialitzada en mecanització CNC

Representants de la Fundació Lacetània i CaixaBank
Representants de la Fundació Lacetània i CaixaBank | Lacetània
Redacció
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:29h
CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa” ha mostrat el seu suport al projecte de Fundació Lacetània de formació d'operaris per al sector industrial. La renovació del conveni de col·laboració permet que alumnes del Centre de Formació Pràctica puguin ampliar la formació rebuda al centre amb cursos més especialitzats que els ajudin en la seva inserció laboral. Durant el 2020, i malgrat la pandèmia, 9 alumnes es van beneficiar d'aquest projecte i van rebre una beca que els va permetre participar en un curs de perfeccionament en mecanització CNC. És previst que durant aquest any s'ofereixin dos nous cursos, un de perfeccionament en mecanització CNC i un altre de perfeccionament en metrologia i verificació.

L'aportació de 15.000 euros per part de la Fundació “la Caixa” fa possible que aquesta formació especialitzada no tingui cap cost per als alumnes. D'aquesta manera, els participants al programa guanyen coneixements i experiència que els són molt útils a l'hora de trobar feina. Cal assenyalar que formació reben està molt ben valorada entre les empreses del sector industrial del territori, que sovint es troben amb dificultats per trobar els perfils professionals adequats. Els participants al programa són seleccionats en funció del seu rendiment acadèmic i es prioritzen els col·lectius mes vulnerables com els joves menors de 25 anys, les persones desocupades o les que no tenen una experiència laboral sòlida.

Des dels inicis del programa, l'any 2016, unes 30 persones han rebut formació i pràcticament totes han acabat treballant en empreses del sector. En total, s'han ofert 2.750 hores de formació a les instal·lacions del Centre de Formació Pràctica, un equipament que compta amb la maquinària i tecnologia més avançades i que ha esdevingut una referència per a la formació dels professionals de la indústria del metall.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Fruit de la col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, el 2020, es va donar suport a més de 8.500 projectes de prop de 7.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha col·laborat, a través de CaixaBank, amb 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.