Veïns de Sant Fruitós coaccionen una dona i els seus tres fills esperonats per l'èxit en un desnonament

Unes cinquanta persones han increpat i molestat la família que porta més d'un any vivint en un pis ocupat sense causar molèsties i que està empadronada al municipi des de l'estiu passat

Moment final de la concentració, quan ja havia arribat la policia
Moment final de la concentració, quan ja havia arribat la policia | Pere Fontanals
11 de febrer del 2021
Actualitzat el 12 de febrer a les 15:56h
Una cinquantena de veïns de Sant Fruitós de Bages s'han concentrat aquest dijous al vespre davant del pis ocupat per una dona i els seus tres fills, al carrer Sallent, 71, per coaccionar-la davant la seva situació habitacional, després que dimecres, en el mateix carrer, evitessin l'ocupació d'un altre habitatge que, en aquell cas, era d'un particular que estava a punt de llogar-lo. Amb la dona hi conviu des de fa dues setmanes un home a qui els concentrats acusen de ser el responsable de facilitar l'ocupació d'altres pisos a la zona.

Esperonats amb el fet que dimecres evitessin l'ocupació delinqüencial avisant a la Policia Local de Sant Fruitós i amb el fet que aquest dijous l'Ajuntament fes públic el seu agraïment per la rapidesa en la resposta, aquest dijous al vespre s'han organitzat per coaccionar una dona i els seus tres fills que viuen des de fa gairebé un any i mig en el pis ocupat, i s'han dedicat a escridassar-la i fer picar estris metàl·lics cada vegada que treia el cap per la finestra per veure la situació.

Malgrat que els concentrats defensaven que la convocatòria era per exigir "més seguretat", les accions contra la família no s'han aturat fins més tard. Tot plegat ha estat seguit per la Policia Local que tenia coneixement de la convocatòria.

Veïns del mateix carrer Sallent van evitar dimecres a la tarda el que semblava una ocupació delinqüencial. Una persona va entrar de forma il·legal en un pis del municipi "que pertany a un particular i que estava en tràmits de ser arrendat per una altra persona", segons va informat l'Ajuntament. Els veïns del mateix carrer, en ser-ne conscients, van contactar amb la Policia Local i amb el consistori per tal d'evitar aquesta ocupació el més ràpid possible. Aquest dijous al migdia s’ha pogut desallotjar l’habitatge.

L'èxit d'aquesta acció ha provocat que un grup de veïns volgués reproduir l'acció, aquest dijous en aquest altre pis ocupat, amb la diferència que aquí, la dona i els seus tres fills, hi porten vivint prop d'un any i mig sense problemes, hi estan empadronats des de l'estiu passat i tenen l'acompanyament de la PAH Sant Fruitós.