Vilagrà assegura que ERC destinarà els fons europeus a les pimes i al teixit econòmic del Bages

En un nou acte sectorial de la formació a la comarca sobre comerç, autònoms i economia

La candidata número 2 per ERC, Laura Vilagrà
La candidata número 2 per ERC, Laura Vilagrà | Pere Fontanals
NacióDigital
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:59h
Esquerra Republicana del Bages ha fet un nou acte sobre comerç, autònoms i economia posant l'accent en l'economia bagenca i aportant propostes de present i futur per "aconseguir una economia més forta i competitiva". En aquest nou debat sectorial hi ha participat la número 2 de la candidatura republicana, la santpedorenca Laura Vilagrà, l'alcalde de Cardona i també candidat, Ferran Estruch, el diputat al congrés dels diputats, Joan Capdevila i el Secretaria General de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos.

Vilagrà ha destacat "l'esforç i resistència" del sector econòmic durant aquests darrers mesos i ha explicat que "farem tot el possible per pal·liar aquesta situació excepcional derivada de la pandèmia el més aviat possible". Alhora, la número 2 d'ERC ha destacat la "potencialitat" del Bages atès que "tenim un pla industrial, un bon anàlisi dels polígons actuals, projectes d'economia circular... però és evident que necessitem fer un pas més i poder aprofitar els fons europeus que arribaran" i ha apuntat que "al Bages tenim clarament sectors competitius on destinar-hi aquests fons: economia circular, indústria de l'automoció, al sector químic, sector sanitari o agroalimentari. Aquests sectors seran claus per aconseguir que l'economia faci una passa endavant. I volem que les PIMES tingueu accés directe a aquests fons".

L'alcalde de Cardona i també candidat, Ferran Estruch, ha explicat que "El sector industrial i el sector serveis són per la comarca i pel país un sector estratègic. Hem de posar totes les eines disponibles a disposició d'aquests sectors tan afectats durant la pandèmia. I hem de posar les eines per transformar la nostra economia productiva i fer les transicions necessàries: digital, ecològica... creiem en el comerç de proximitat, amb la gent que cada dia aixeca la persiana i lluita per aquest país, creiem en la indústria perquè és el nostre sector productiu" i ha assegurat que "des del Parlament i des del Govern, defensarem sempre els interessos d'aquest territori".

El Secretaria General de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos, ha explicat que "som conscients que per superar els propers mesos, que seran difícils fins que no arribem a l'objectiu de la vacunació, requereixen una aposta pública i pressupostària molt clara i decidida" i en aquest sentit ha explicat que "ja hem anunciat i posat en marxa mesures per fer-ho" com per exemple " els ajuts trimestral, amb una dotació de 750 milions que consistiran en una nova línia d'ajuts a autònoms, ajudes a les PIMES amb una ajuda de 2000€ per cada treballador en ERTO que mantingui la seva feina, ajudes en formació per a treballadors i finalment 132 milions d'euros que es continuaran dirigint als sectors més directament afectats per les restriccions de mobilitat i limitació d'horaris d'obertura".

Finalment el diputat a Madrid, Joan Capdevila, s'ha referit a les dificultats del "teixit productiu, turisme, comerç, la indústria... i que és just que se'ls compensi. I per això també anem a Madrid a reclamar-ho. Anem a Madrid per defensar un model català d'economia, de comerç i a lluitar per cada euro que puguem aconseguir per la nostra gent".