Les unitats Covid dels hospitals de Manresa han donat 70 altes en l'última setmana

Sant Joan de Déu i de Sant Andreu comencen a notar les conseqüències de la baixada en els contagis a la Catalunya Central i al país

Unitat d'aïllament de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Unitat d'aïllament de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Althaia
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:54h
Els hospitals de Manresa que tenen habilitades unitats d'aïllament per a pacients positius de coronavirus comencen a notar l'efecte de la baixada en el número de contagis a la Catalunya Central i a tot el país, i en l'última setmana han baixat en 24 el número de pacients que tenen ingressats en aquestes àrees.

Concretament, l'hospital Sant Joan de Déu té 72 pacients ingressats positius de coronavirus i l'hospital Sant Andreu en té 39. Entre els dos centres, en només set dies han donat 70 altes de les unitats d'aïllament, entre els que han resultat alta hospitalària definitiva i els que han deixat de donar positiu pel virus i han estat traslladats a altres unitats. Sant Joan de Déu n'ha donat 59 i Sant Andreu 11.

Malgrat això, durant l'última setmana encara han ingressat un total de 53 pacients a aquestes unitats, 42 a Sant Joan de Déu i 11 a Sant Andreu. També el nombre de defuncions s'ha mantingut alt, amb un total de 7, 5 a Sant Joan de Déu i 2 a Sant Andreu.

El risc de rebrot, en caiguda lliure al Bages

Els indicadors epidemiològics a la comarca del Bages i a Manresa ciutat continuen millorant dia a dia segons els índexs que publica Salut. El risc de rebrot al Bages es troba en 307 punts, un valor fins on no havia baixat des de just ara fa 2 mesos, el 9 de desembre passat. A la ciutat de Manresa el risc de rebrot és més alt, però la tendència és la mateixa: 360 punts, un número que no s'obtenia des del 30 de novembre. Tant el Bages com Manresa mantenen la velocitat de contagi per sota de l'Rt d'1, en 0,82 i 0,89 respectivament.

Al Moianès, en canvi, la tendència és totalment contrària. El risc de rebrot es troba en els 820 punts i la velocitat de contagi gairebé arriba a una Rt de 2, amb 1,91. Cal incidir que, en casos de grups de població especialment reduïts, com pot ser el Moianès, aquests valors són molt menys estables i un petit grup de contagis o no contagis en números absoluts, pot fer disparar els índexs tant cap amunt com cap avall.