El Bages té una entitat cultural per cada 510 habitants i el Moianès una per cada 185

Un inventari dels Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central reafirma la tradició associativa de l'àmbit en aquestes dues comarques

Correfoc, una de les mostres de cultura popular més participades de Manresa
Correfoc, una de les mostres de cultura popular més participades de Manresa | Àlex Gómez Ribera
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:27h
El Bages i el Moianès són comarques on el teixit associatiu cultural és molt fort. Per si n'hi havia algun dubte, els Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central han elaborat un extens inventari del que se'n desprèn que al Bages hi ha 346 entitats culturals i al Moianès, 73, o el que és el mateix, al Bages hi ha una entitat cultural per cada 510 habitants i al Moianès, una per cada 185.

L'informe dels Serveis Territorials  de Cultura a la Catalunya Central recull les dades de totes les entitats que hi ha als 170 municipis de les sis comarques de la regió, classificades en cultura popular, arts escèniques, arts visuals, entitats musicals, o centres d'estudi, entre d'altres.

Les 346 entitats culturals del Bages es divideixen en 139 de cultura popular, 53 d'arts escèniques, 32 d'arts visuals, 52 entitats musicals, 31 centres d'estudi i 40 d'altres tipus diversos. Al Moianès, hi ha 31 entitats de cultura popular, 10 d'arts escèniques, 3 d'arts visuals, 16 entitats musicals, 6 centres d'estudis i 7 d'altres tipologies.

No obstant el potencial del teixit associatiu cultural al Bages i el Moianès, l'Anoia és la comarca de la Catalunya Central amb un nombre absolut més alt d'entitats de cultura popular, amb 141, dues més que al Bages. El Bages sí que lidera la llista d'entitats d'arts escèniques i arts visuals, però no pel que fa a entitats musicals, ja que Osona en té dues més, 52. Finalment, el Bages també lidera la llista en nombre de centres d'estudis.

L'informe també determina que el Bages té 53 clubs de lectura i el Moianès, 6.