L'Ajuntament de Castellbell recorda que està pendent d'una subvenció de l'ACA per actuar a la riera de Marà

Davant l'informe que li va presentar l'associació Amics de l'Església de la Bauma i diversos veïns del nucli

Riera de Marà a la Bauma
Riera de Marà a la Bauma | AELB
Redacció
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:42h
L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar recorda a l'associació Amics de l'Església de la Bauma i a diversos veïns que han presentat un informe tècnic sobre l'estat de la vegetació a la llera de la riera de Marà, que l'actuació està pendent d'una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua que el consistori va demanar l'octubre de 2020.

Una de les dues línies de la subvenció demanada contemplava el manteniment i conservació de lleres-conques internes de rius i rieres. L'objectiu és retirar la vegetació que pugui obstaculitzar el pas de l'aigua per la seva excessiva densitat, eradicar la vegetació invasora i retirar els arbres morts o de brancatge excessiu mitjançant una poda. L'actuació es preveu en una superfície de 59.000 metres quadrats i 1,25 quilòmetres de longitud. El cost de l'acció és de prop de 105.000 euros, inclosa la llera i el canyissar de la riera de Marà.

El consistori també opta a la línia d'actuacions de protecció d'avingudes en zona urbana de conques internes. La intenció és poder construir una escullera per millorar la seguretat del tram del riu Llobregat a La Bauma. El cost de l'obra és de 330.890 euros. Es demana una subvenció del 80% del cost.