El ple d'Artés aprova un pressupost per a 2021 a partir de l'experiència de 2020 amb la crisi sanitària

La proposta va ser aprovada amb els vots a favor del govern i en contra de l'oposició

Redacció
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:59h
El ple de gener de l'Ajuntament d'Artés reunit telemàticament va aprovar el seu pressupost de 5.961.292,89 euros per a l'any 2021, amb els vots favorables dels dos partits de govern (Esquerra Republicana i CUP) i els vots en contra dels grups de l'oposició (Junts per Artés i de Ciutadans).

El govern municipal va defensar que aquest és un pressupost pensant amb tot el que s'ha viscut aquest 2020 i preparat per a poder-hi seguir fent front el 2021. Per això s'incrementen partides de serveis socials, de promoció econòmica i es mantenen les partides especials per despeses derivades de la Covid-19.

Aquest any s'han fet canvis importants a nivell de personal de l'Ajuntament. Es creen dues places noves: un agent de policia i un electricista per a la brigada, dues figures necessàries. També s'han passat de temporals a fixes tres places de personal de neteja municipal. Aquest any també, un cop passada l'exposició pública de l'avanç POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal), es contractarà l'equip redactor encarregat de tirar endavant la redacció d'aquest document.

El pressupost manté la línia iniciada al 2020 per destinar recursos en matèria d'habitatge. Un cop incorporada la tècnica d'habitatge, i amb la reobertura de l'Oficina, s'incrementa la partida d'ajudes al lloguer per a joves i fins a 70.000 euros la partida destinada a polítiques públiques d'habitatge. Aquest augment de la partida d'Habitatge sorgeix com a la proposta més votada del tram més alt dels Pressupostos Participatius 2021.

Aquest any, el total del pressupost municipal s'ha reduït respecte del de 2020 degut a la condonació de taxes com a mesures d'ajuda per els sectors afectats de la Covid-19. Alhora, al pressupost del 2020 s'hi van sumar subvencions importants i co-ingressos variables que no es donen en aquest 2021. El pressupost també manté les inversions per a l'aula insonoritzada de l'Escola Municipal de Música, que també va sorgir dels Pressupostos Participatius 2020.

També cal destacar que el pressupost contempla una petita partida per a l'adequació de l'entorn del Bosquet de l'Aplec. El cost definitiu el dictaminarà el projecte executiu. Apart de les partides especials creades també es tiraran endavant la resta de propostes, de menor import, des de les diferents partides de cada àrea.