Els cinc joves extutelats sense sostre que van acampar a la plaça Major dormiran a l'alberg del Carme

L'Ajuntament ha allotjat els nois de forma provisional mentre estudiarà cada cas de forma individualitzada

Assemblea d'activistes i joves extutelats durant l'acampada, diumenge
Assemblea d'activistes i joves extutelats durant l'acampada, diumenge | Pere Fontanals
Pere Fontanals
08 de febrer del 2021
Actualitzat a les 22:54h
Aquest dilluns a la tarda, la vintena de joves extutelats i activistes que havien acampat a la plaça Major per demanar un "sostre digne" per a cinc dels seus companys que es trobaven al carrer desmuntaven les tendes i recollien les mantes.

En una reunió entre l'associació de dones musulmanes Al Noor i les regidores de Serveis Socials, Mariona Homs, i del Nova Ciutadania, Jamaa Mbarki El Bachir, han acordat que, provisionalment, els joves s'allotgin a l'alberg del Carme, on necessàriament, faran quarantena a les seves habitacions com a mesura de prevenció.

En els propers dies, representants dels joves, amb Al Noor al capdavant, tindran reunions amb altres regidories de l'Ajuntament per coordinar una resposta adequadra al gruix de joves no acompanyats de menys de 25 anys de forma transversal.

Diumenge a la tarda, una vintena de joves extutelats i activistes van plantar mitja dotzena de tendes de campanya davant l'Ajuntament de Manresa. Demanaven poder tenir un sostre digne i que s'aturés la "persecució policial" que segons ells, pateixen. Més enllà d'aquestes demandes generals, la cosa que més urgia era trobar una solució als cinc d'aquests joves que es trobaven al carrer en ple hivern i plena pandèmia.

El govern de la ciutat ha reaccionat ràpid i aquest mateix dilluns al matí els regidors parlaven amb els afectats a peu de plaça, i posteriorment al migdia, en una reunió més calmada, emprenien les primeres mesures d'urgència i els emplaçaven a anar estudiant individualment cada cas i les altres demandes.