Meritxell Budó «dona la cara» davant dels clubs esportius de Manresa

Junts ha organitzat un acte al Congost amb una vintena dels responsables de les principals entitats de la ciutat

Meritxell Budó i Gerard Figueras parlant amb responsables de clubs al Congost
Meritxell Budó i Gerard Figueras parlant amb responsables de clubs al Congost | Junts
08 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:35h
Junts ha aplegat aquest dilluns al matí al Congost els responsables dels principals clubs esportius de Manresa, amb la presència de la consellera de Presidència Meritxell Budó i el secretari general de l'esport, Gerard Figueras. L'acte ha aplegat una vintena llarga de persones a l'altura del camp de rugbi de la zona esportiva de la ciutat.

Budó ha iniciat la seva intervenció dient que eren allà per "donar la cara" davant de les entitats esportives per la difícil situació que viuen per culpa de les restriccions imposades per evitar la propagació de la pandèmia. Ho ha afirmat just quan la campanya "Ja n'hi ha prou!" de protesta del sector, ha tingut molta força a Manresa.

La consellera ha carregat sobretot sobre el candidat socialista i anterior Ministre de Sanitat, Salvador Illa, perquè "Catalunya ha pogut apartar del seu pressupost 1.500 milions d'euros per a mesures per paliar els afectes de la crisi, mentre que el govern espanyol n'hi ha dedicat zero". També s'ha mostrat crítica amb la gestió sanitària de l'Estat, "que primer ens va treure les competències i després ens va centrifugar les responsabilitats, però sense facilitar-nos res".

Els socis de govern de Junts, ERC, també han rebut de Budó, tot i que de forma molt més dissimulada. "Hi ha coses que s'han fet des del Govern, amb les que nosaltres no hi estem d'acord", ha assegurat davant dels responsables esportius. La consellera ha aprofitat l'ocasió per reivindicar l'esport com a "activitat segura".

La intervenció del secretari general de l'esport, Gerard Figueras, ha estat més interactiva amb els assistents a qui ha intentat resoldre dubtes i explicar les propostes de Junts en les polítiques esportives. L'acte ha estat presentat pel coordinador comarcal del Bages de Junts, Antoni Massegú.