La Plataforma inclourà les compreses a la cistella de productes bàsics i no descarta afegir-hi la copa menstrual

La campanya de la Fundació del Convent de Santa Clara vol eradicar la pobresa menstrual i també vol normalitzar la menstruació com a un procés natural en el cos de la dona

Productes d'higiene femenina
Productes d'higiene femenina | Europa Press
Redacció
08 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:06h
La Fundació del Convent de Santa Clara, que ajuda persones i famílies, proporcionant aliments i altres productes de primera necessitat, ha detectat una creixent demanda de productes d’higiene menstrual. 

La majoria de les dones usuàries de la Plataforma d’aliments i dels diversos projectes de la Fundació, a més de les mancances essencials que han d’afrontar, pateixen també el que en alguns anomenen la "pobresa menstrual", és a dir, que no disposen dels mitjans necessaris per adquirir béns d’higiene o no disposen d’una infraestructura al seu abast per mantenir una higiene bàsica (aigua, dutxa o bany privat...).

Per això, la Fundació considera imprescindible ampliar el seu suport i acció en aquest sentit fent una campanya de sensibilització entre la població i les empreses per tal d’aconseguir productes d'aquest tipus. 

La Fundació engega una campanya en què contactarà amb supermercats i centres de donació de productes bàsics per a la possible donació de productes d’higiene menstrual per així implementar la recollida d’aquests productes indispensables a la plataforma. Degut a la urgència del moment, la demanda es fa sobretot per a productes tipus compreses, però no descarta més endavant fer campanya amb productes més sostenibles amb el medi ambient, com la copa menstrual.

També demana als ciutadans que col·laborin en els supermercats que són punts fixos de recollida d’aliments, per a què incloguin la donació de compreses per repartir a la plataforma. 

La fundació vol proporcionar compreses a les usuàries de la plataforma, sumant aquest article a la cistella de productes bàsics i de primera necessitat, per tal de reduir la pobresa menstrual, contribuint a que centenars de dones disposin dels productes necessaris durant el període. 

Finalment, la campanya també té la voluntat de normalitzar la menstruació com a un procés natural en el cos de la dona. 

La fundació ha valorat la incorporació d'altres productes d'higiene més sostenibles, com la copa menstrual, però, finalment, per motius culturals de moltes de les usuàries i l'emergència del moment, han considerat que les compreses poden tenir major acceptació, per la seva popularitat i el seu fàcil ús.

La Fundació del Convent de Santa Clara, però, no descarta incorporar en el futur la copa menstrual, o altres mètodes més respectuosos amb el planeta i fer-ne formació sobre el seu ús amb les usuàries de la plataforma. Ara mateix, per aturar la urgència, demanen, sobretot, compreses.

Com es pot col·laborar?

- Comprant compreses en els supermercats que son punts fixos de recollida de la Fundació a Manresa i Comarques Centrals: Llobet, Roges, Plusfresc 
- Portant aquest productes al local de la Plataforma dels aliments de dilluns a divendres de 9 a 12:30. Ctra de Vic 162 
- O bé portant-les al Convent de Santa Clara, C/Nou de Santa Clara 62 Manresa 
- Contactant amb empreses fabricants o distribuïdores i demanar suport