Una quinzena de veïns de la Bauma netegen de vegetació l'església davant la «inoperància» de l'Ajuntament

L'associació Amics de l'Església de la Bauma denuncia la "deixadesa" en que es troba el temple que està entre dues fases d'obra

06 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:09h
L'abans i el després de la neteja a la façana de l'Església de la Bauma
L'abans i el després de la neteja a la façana de l'Església de la Bauma | AELB
Una quinzena de veïns del nucli de la Bauma, a Castellbell i el Vilar, convocats per l'associació Amics de l'Església de la Bauma, han estat treballant aquest dissabte en la neteja de la vegetació de les seves façanes que hi ha anat creixent degut a la "deixadesa" de l'Ajuntament, segons ha manifestat a NacióManresa el seu president, Francesc Devant.

Els voluntaris han netejat durant tot el matí herbes, molsa i fins i tot algun arbre que naixia d'entre dels roques que formen els murs del temple. Han fet servir escales i un camió grua que els ha permès arribar als punts més alts. Aquesta "falta de manteniment" és deguda a la "inoperància" de l'Ajuntament, ha denunciat Devant, que ha explicat que havien presentat una instància però el consistori no havia actuat.

El temple, que es troba pendent d'una segona fase d'obres de rehabilitació, que fa dos mesos ja va rebre la confirmació de la subvenció de la Generalitat, es troba a mitja restauració, però Devant ha volgut explicar que durant la neteja d'aquest dissabte han pogut comprovar com en alguns punts de l'edifici hi ha danys "que es van produir durant la primera fase "i que no es van reparar".