Festa de la Llum

El Torneig de Carcassonne de la Llum del CAE serà en línia

Es portarà a terme el 28 de febrer

per Redacció, 4 de febrer de 2021 a les 14:26 |
Els tres primers classificats del Torneig de Carcassone de la Llum de 2020 | CAE
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El CAE no vol renunciar a les seves activitats habituals i per aquest motiu, i tal com va ja fer amb la Setmana de Jocs al Carrer o com ha fet darrerament amb el Joc de Ciutat de la Llum, ha adaptat la 13a edició del Torneig de Carcassonne de la Llum per a que es pugui fer malgrat les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia Covid-19.

El torneig es farà el diumenge 28 de febrer en modalitat virtual, a través del canal Discord del Club del Joc del CAE i de la plataforma Board Game Arena (BGA). Començarà a 2/4 de 5 de la tarda i és previst que s'allargui fins a les 8 del vespre.


Les partides es faran utilitzant el joc bàsic del Carcassonne, sense cap tipus d'expansió. Es faran tres rondes de partides en taules de 4 jugadors/es. A la primera ronda, els jugadors/es s'agruparan per sorteig, metre que a la segona i tercera es farà segons les puntuacions obtingudes en les partides anteriors, afavorint aparellaments de jugadors/es amb nivells similars.

La participació és gratuïta i el nombre de places està limitat a 60. Per aquest motiu és necessari fer la inscripció prèvia a través del web del CAE. Les places es cobriran per rigorós ordre d'inscripció. Per tal d'afavorir la participació i assegurar el coneixement de l'entorn tecnològic on es farà el torneig, des del Club del Joc s'ha programat una sessió prèvia el dissabte, 27 de febrer, a 2/4 de 5 de la tarda. D'aquesta manera, les persones que no han jugat mai a través d'aquestes plataformes podran conèixer aquest entorn i fer alguna partida del joc.


Aquesta serà la 13a edició del Torneig de Carcassonne de la Llum, una activitat que el CAE va incorporar al programa de les festes de la Llum l'any 2009, l'any que en va ser l'entitat administradora.

El Carcassonne és un joc de taula creat per Klaus-Jürgen Wrede ambientat a l'època medieval en el qual els jugadors han de col·locar estratègicament les seves peces per poder controlar ciutats, camins, monestirs i camps. A mesura que es va jugant es va creant el tauler de joc a partir de les peces que cada jugador va col·locant. El resultat de la partida és incert fins al final quan el darrer recompte de punts pot fer variar notablement les puntuacions obtingudes fins aquell moment. Es va publicat per primera vegada l'any 2000 i l'any 2011 l'editorial DEVIR en va publicar l'edició en català.

 

Participació