El teatre Conservatori acollirà diumenge «Instruccions per enterrar un pare»

És una reflexió des de l'humor a l'entorn de la mort de Came Marfà i Yago Alonso

El Teatre Conservatori acollirà «Instruccions per enterrar un pare»
El Teatre Conservatori acollirà «Instruccions per enterrar un pare» | Promocional
Redacció
04 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:25h
El teatre Conservatori acollirà aquest diumenge, 7 de febrer a les 18h, l'obra Instruccions per enterrar un pare de Carme Marfà i Yago Alonso i que interpreta Eduard Buch, Sara Diego i Teresa Vallicrosa; una reflexió des de l'humor sobre la mort, sobre les diferències entre joves i grans a l'hora d'encarar-la i sobre la importància d'acomiadar-se.

Què hi ha després de la mort? Despeses. I això ho sap perfectament el Toni. El seu pare acaba de morir, però aquesta no serà l'única mala notícia per a la família: no tenen diners per pagar la funerària. El Toni no sap com explicar la situació a la seva mare, l'Aurèlia, i, amb la complicitat de la seva filla Emma, intentarà dur a terme l'únic pla que se li acut: enterrar el pare pel seu compte.

Instruccions per enterrar un pare denuncia, amb humor i naturalisme, quant costa morir-se. També parla de la dignitat. Del llegat que ens deixen els nostres pares i de com els tornem allò que ens han donat. Dels rituals, de la importància que tenen per a la societat i de com cohesionen les famílies, siguin com siguin. 

Instruccions per enterrar un pare es va estrenar a la Sala Flyhard poc abans del confinament del mes de març passat i va tornar la tardor passada a oferir noves funcions amb molt bona acollida. Carmen Marfà i Yago Alonso ja van ser treballar plegats amb Ovelles, el primer text d'aquest tàndem de guionistes que esdevenia producció teatral. 

Les entrades per veure Instruccions per enterrar un pare tenen un preu de 15 euros (12 euros per a majors de 65 anys i menors de 25 anys) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal (de dimarts a dissabte d'11 a 13h i de 18 a 20h), per internet o 1 hora abans de l'espectacle.

Durant l'espectacle s'aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament i l'ús de mascareta durant tota la funció.