Manresa instal·la els primers passos de vianants intel·ligents de la ciutat

El sistema, en funcionament en altres municipis, consisteix en senyals lluminosos que s'encenen quan s'acosta la persona

Treballs d'instal·lació del pas de vianants intel·ligent al carrer Francesc Moragas
Treballs d'instal·lació del pas de vianants intel·ligent al carrer Francesc Moragas | AjM
Redacció
03 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:54h
Manresa ha començat els treballs per instal·lar els primers passos de vianants intel·ligents a la ciutat. El sistema, en funcionament en altres ciutats catalanes, consisteix en uns senyals verticals i balises de led en el paviment que s'il·luminaran quan detectin vianants mitjançant sensors de presència. El primer es col·locarà al carrer Francesc Moragas, a la cruïlla amb el carrer del Cos. Després s'implantarà un altre en l'accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu.

L'actuació forma part del projecte Manresa a Pas Segur, seleccionat als Pressupostos Participatius de 2019 i que pretén reduir els atropellaments i sensibilitzar respecte de la velocitat i els passos de vianants. Aquesta setmana han començat les obres per instal·lar el primer i un cop enllestits els treballs, s'iniciaran els de l'accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu.

En paral·lel als nous passos de vianants i en el marc del mateix projecte, es col·locaran quatre radars pedagògics, que donaran la informació de la velocitat a la qual se circula i sense funcionalitat sancionadora. Dos es col·locaran a la carretera del Pont de Vilomara i els altres dos a les avingudes de les Bases de Manresa i dels Dolors.

Es preveu que tots aquests treballs durin unes quatre setmanes aproximadament.