Gent fent Poble ofereix una bateria de propostes al govern de Sant Fruitós per combatre la Covid

La formació, ara a l'oposició, vol compartir la seva "experiència i voluntat"

Imatge d'arxiu de Joan Carles Batanbés
Imatge d'arxiu de Joan Carles Batanbés | AjSFB
Redacció
31 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:37h
Gent fent Poble ha proposat al govern municipal de Sant Fruitós de Bages un seguit de mesures socials i econòmiques per afrontar les conseqüències de la Covid-19 i ajudar a la recuperació econòmica i social. 

En una reunió entre govern i oposició, els regidors de GfP han proposat com a mesura social immediata, dur a terme la divisió física de la sala gran de l'Esplai per tal de poder realitzar les visites als avis de la residència municipal a l'interior de l'edifici. Raonen que mitjançant una acció ràpida i amb un cost econòmic assequible es pot ajudar molt als avis i àvies per trobar-se amb les famílies a cobert i amb calefacció. 

Pel que fa a mesures en l'àmbit econòmic, Gent fent Poble va proposar la reactivació de la línia de microcrèdits iniciada el maig de 2020 ampliant-la a totes les empreses i autònoms del municipi, ajudes de 500 euros a fons perdut per tots els comerços i autònoms que s'han vist abocats a tancar o minvar la seva activitat, i l'aplicació de les vint propostes de millora que GfP va aportar a les Ordenances Fiscals i no van ser acceptades. 

En l'àmbit laboral, va demanar una anàlisi en profunditat les xifres d'atur, les seves característiques concretes, així com la reducció de facturació dels autònoms, com a punt de partida per oferir mesures de xoc per la seva ràpida reinserció laboral i recuperació d'activitat, i línies d'ajut adequades. També la creació d'una borsa pel col·lectiu de joves sense feina per rebre formació i acompanyament específic en la recerca i accés al mercat laboral, i finalment la generació de plans d'ocupació per joves que busquen la primera feina. 

Gent fent Poble considera que "cal una aposta ferma i decidida per fer costat a les necessitats reals dels santfruitosencs i les santfruitosenques" i per això ofereix la seva "experiència i voluntat".