Manresa serà la segona ciutat de Catalunya amb un Servei d'Atenció a Homes per a combatre el masclisme

El text proposat per Fem Manresa pretén dotar d'eines el consistori per combatre la violència masclista, oferint un servei no judicialitzat destinat als homes

Ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous
Ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous | AjM
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 14:37h
El ple de de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous ha aprovat la creació d'un Servei d'Atenció a Homes (SAH) per a la promoció de relacions no violentes. La moció, presentada per Fem Manresa, s'ha treballat posteriorment amb la regidoria de Feminismes i LGBTI i ha rebut el suport de la resta de grups municipals en forma d'esmena a la totalitat. Finalment el text concreta que l'estudi per la creació del SAH es durà a terme en el marc de l'elaboració del III Pla d'Igualtat, aquest 2021. 

L'objectiu de la moció és dotar d'eines el consistori per combatre la violència masclista, oferint un servei no judicialitzat destinat als homes per comprometre'ls amb la lluita contra el masclisme i per les relacions sanes i equitatives. A dia d'avui Manresa compta amb SIAD, SIE i SAI propis, i es vol que aquest nou servei sigui una eina més a disposició de la ciutadania per lluitar transversalment contra la violència masclista i la transfòbia, i qualsevol forma de patriarcat, però en aquest cas adreçant-se directament i exclusivament als homes. Actualment aquest servei ja s'ofereix a Barcelona, i hi assisteixen maltractadors amb sentències judicials, i també homes de forma voluntària que volen canviar comportaments masclistes. 

La presidenta del grup municipal de Fem Manresa, Gemma Boix, ha posat damunt la taula que "el patriarcat també afecta als homes, ja que la seva estructura no és individualitzada sinó sistèmica". "El servei -ha continuat- no només vol incidir en el maltractador sinó que també vol apostar per la conscienciació dels homes".

Mentre aquest servei no es pugui implementar a la ciutat, la moció també es compromet a intensificar la realització de campanyes de sensibilització i prevenció adreçades a homes, a  diversificar els cursos i tallers que aprofundeixin en la conscienciació dels homes en la lluita contra el patriarcat, i a organitzar més accions amb la finalitat de combatre les violències masclistes i que ajudin a la desconstrucció de les masculinitats hegemòniques.