El govern «dilueix» la proposta de Fem Manresa per a la creació d'un servei municipal d'atenció psicològica

Els anticapitalistes lamenten que les modificacions fetes a la seva proposició la converteixen en una moció "homeopàtica"

Ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous
Ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous | AjM
29 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:44h
"Emprenya veure que tot el treball que hem dedicat a presentar una proposta constructiva al ple sigui diluïda d'aquesta manera per l'esmena que presenten els grups del govern municipal. És l'homeopatia de les mocions", assegurava el regidor de Fem Manresa, Jordi Trapé, després de veure que la proposta que presentava la seva formació per a la creació d'un servei municipal d'atenció psicològica a la ciutat es resumia en un concret "ens posarem en contacte amb el CatSalut per informar-los de les nostres ganes d'ajudar, de col·laborar i de posar-nos a la seva disposició pel que creguin que podem gestionar des de l'Ajuntament".

La moció que presentava Fem Manresa exigia al departament de Salut "l'ampliació dels serveis de psicologia" per a la integració d'aquest servei a la cartera de CatSalut i que mentre aquest servei no sigui assumit per CatSalut, "posar en marxa un servei municipal d'atenció psicològica a la ciutadania, de caràcter públic i que sigui econòmicament sostenible".

La proposta incidia especialment en els problemes psicològics derivats de la permanència de la pandèmia i de les seves mesures restrictives. Trapé ha assumit en la seva intervenció que "el problema és de la ràtio i de CatSalut", però ha comminat al ple a prendre mesures.

Unes mesures que, finalment, s'han limitat a oferir-se al departament de Salut per allò que creguin que poden gestionar.