Les famílies de les escoles públiques de Manresa organitzen la quarta jornada per acompanyar la tria d'escola

Sota el nom "Parlem de les Escoles Públiques de Manresa", les AMPA/AFA de la ciutat reediten una trobada entre famílies

Redacció
27 de gener del 2021
Actualitzat a les 19:24h
Dissabte 6 de febrer al matí, i en format virtual, la Xarxa de famílies de les Escoles Públiques de Manresa (XAFEP Manresa) convida les famílies amb infants que han d'entrar a l'escola en el curs 2021-2022 a conèixer de primera mà les 13 escoles públiques de la ciutat i començar a pensar i preparar la preinscripció escolar.

Obrirà la Jornada Albert Ramírez Sunyer, inspector en cap a la Catalunya Central i president de la CESSEM (comissió d'estudi de la situació de segregació escolar a Manresa), que va dur a terme la seva tasca entre els anys 2017 i 2020. Seguidament, i amb el lema Fem valer l'escola pública, hi haurà una xerrada sobre segregació escolar i equitat educativa a Manresa a càrrec de Jordi Collet Sabé, educador social i sociòleg. Des de 2010 és professor titular de sociologia de l'educació a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Ha fet recerca sobre els processos de socialització familiar, les relacions entre escoles i famílies, el treball en xarxa, treball comunitari, polítiques educatives i el rol de les religions en la socialització d'infants i joves. També hi haurà una petita presentació audiovisual de les escoles públiques per part de les famílies i AMPA/AFA. 

Seguidament, a  Les escoles en família,  s'iniciarà una taula rodona entre les famílies participants i les famílies col·laboradores de diverses escoles públiques de la ciutat on es comentaran i debatran aspectes rellevants extrets de la xerrada prèvia. Així mateix,  a partir d'aquest contacte directe amb les famílies dels centres, es podran fer  consultes, compartir dubtes i demanar informació, aspectes que poden  ser  una  ajuda per a les famílies a l'hora de triar escola per als menuts.

L'activitat és oberta a tothom i és necessària la inscripció prèvia. Podeu accedir-hi a través d'aquest blog.

Hi col·labora la FAVM (Federació d'Associacions de Veïns de Manresa).