Suspesa la roda de reconeixement als mossos investigats per l'agressió racista de Sant Feliu Sesserra

La defensa ha presentat una al·legació perquè la roda es faci amb els agents amb la cara coberta

Jutjats de Manresa
Jutjats de Manresa | Mar Martí
Redacció
27 de gener del 2021
Actualitzat a les 21:00h
La roda de reconeixement dels sis agents de Mossos d'Esquadra investigats per presumptes delictes racistes a Sant Feliu Sasserra durant la detenció d'un home, assenyalada per a aquest dijous, ha estat suspesa amb un avís de menys de 24 hores, segons denuncia SOS Racisme, que porta l'acusació de l'agreujat.

Dilluns passat, 25 de gener, havia estat desestimada la petició de la defensa en la qual els agents haurien de realitzar la roda amb la cara coberta. No obstant això, aquest dimecres, sobre les 13h, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha publicat una nota informant que la defensa havia interposat un recurs d'apel·lació. Com a conseqüència, el jutge ha optat per anul·lar la roda de reconeixement a l'espera de la decisió de l'Audiència Provincial.

Sos Racisme denuncia que aquest recurs d'apel·lació reflecteix l'ànim de la defensa "de dilatar el procediment", encara que per a això hagin de basar-se en arguments "tan absurds com il·lògics", com és exigir que una persona hagi de reconèixer als seus presumptes agressors sense veure'ls la cara

També considera que té el clar propòsit de "provocar un cansament innecessari per a la persona agredida, desestabilitzar-la i augmentar encara més el seu nivell d'estrès a fi d'entorpir el reconeixement dels acusats, quan realment ja estan identificats". Aquest mecanisme "desatén per complet" les necessitats de les persones agredides enfront dels agressors, valora.

SOS Racisme anuncia que "no és un cas aïllat i és molt representatiu de totes les barreres a les quals s'enfronten les persones que sofreixen el racisme institucional en aquest país: a més d'agredides, han de bregar amb un sistema judicial que directament o indirectament protegeix els agressors, mentre que silencia i ignora les conseqüències que per a elles té el procés penal".

Cal recordar que s'havia convocat una concentració de suport al Wubi aquest mateix dijous al matí que, amb l'ajornament, queda cancel·lada.