EL BAXI suma la desena victòria a Múrcia (93-103)

Demostració de Dani Pérez ben secundat per Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Makay Mason i Scott Eatherton

Juan Pablo Vaulet supera el seu excompany Jordan Davis
Juan Pablo Vaulet supera el seu excompany Jordan Davis | J. Bernal
26 de gener del 2021
Actualitzat el 27 de gener a les 8:17h
El BAXI Manresa ha sumat la desena victòria de la temporada. En un partit, amb alts i baixos, l'equip de Pedro Martínez ha superat l'UCAM Murcia. Dani Pérez ha ofert un autèntic recital. Sobretot al tercer quart. L'actuació del base català ha contrastat amb la de Jonathan Tabu. El belga fa dies que no passa per un bon moment. Però Pére no ha estat sol. Jugadors com Juan Pablo Vaulet, Makay Mason, Scott Eatherton i Rafa Martínez han aparegut en moments importants en un nou triomf coral.

Dani Pérez, Makay Mason, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scott Eatherton han estat els cinc titulars del BAXI Manresa. Per part de l'UCAM Murcia han sortit d'inici Conner Frankamp, Jordan Davis, Sadiel Rojas, David Dileo i Augusto Lima. L'equip local ha marcat el ritme inicialment. Dues cistelles dels murcians i dues pèrdues de pilota de Mason obrien el marcador. El BAXI Manresa no trigaria a empatar (4-4, minut 3). Com tampoc trigaria a carregar-se de personals. Als quatre minuts, els bagencs ja estaven en bonus. Eatherton ha comès dues personals ràpidament. En canvi, a aquestes alçades l'UCAM Murcia no en duia cap. Aquestes dades, aparentment negatives, han beneficiat el conjunt manresà. Els murcians no estaven encertats des del punt de personal i oferien poca intensitat en defensa. El BAXI Manresa ho ha aprofitat per avançar-se. Un parcial de 0-8 situava el 8-12 al marcador. Ha estat especialment destacada una jugada de Vaulet. L'argentí ha culminat una contra i ha rebut personal. Ha errat el tir lliure però ha capturat el seu rebot per sumar dos punts més. Poc a poc, els de Pedro Martínez anaven agafant distància amb diversos jugadors sumant. Set jugadors diferents han anotat com a mínim dos punts (18-28, minut 10).

El BAXI ha seguit controlant el marcador. Mason sumava de tres. Aquest encert l'animava a seguir llançant. Els següents tirs, sense sort. Tot i quedar encara molt partit, l'encert podia obrir forat davant un rival que no està en el seu millor to físic. Però també podia igualar la situació el llançament exterior murcià. Dos triples dels locals no han tingut continuïtat afortunadament per als bagencs. Els manresans han arribat a gaudir de tretze punts al seu favor (28-41, minut 17). Els de Sito Alonso no volien que la segona part quedés reduïda a una gesta. Poc a poc, s'han acostat al marcador. Un triple de Nemanja Radovic deixava un inquietant 38-43 al marcador. Però Pérez encara ha tingut temps a anotar de tres abans d'arribar al descans (38-46).

La segona part ha començat tal com ha acabat la primera. Amb triple de Pérez. El BAXI Manresa tornava a superar els deu punts al seu favor. Ha estat un toc d'alerta per als locals. Com havia fet al tram final de la primera part, l'UCAM Murcia ha fet una nova demostració de coratge. Del 38-49 s'ha passat al 49-54. El control del rebot sota el cèrcol manresà corresponia als locals. A més, els de Pedro Martínez perdien moltes pilotes. I fins i tot, Jonathan Tabu errava dos tirs lliures. El belga ha estat substituït sota els gestos contrariats del seu tècnic. Pérez ha entrat al seu lloc i no podia tenir millor retorn. Tercer i quart triple del director de joc en menys de mig minut (57-68, minut 28). L'aportació del base no s'ha limitat a l'anotació ja que també ha assistit i, sobretot, ha canviat el ritme de partit. Deu punts separaven els dos equips al final del tercer quart (64-74).

Rafa Martínez igualava la màxima renda manresans només començar els darrers deu minuts. Dos triples de l'UCAM Murcia demostraven que encara quedava molt partit. Tabu suplia un Pérez que feia cara de cansament. El belga no aconseguia reconduir la seva actuació i perdia una nova pilota. En canvi, Rafa Martínez i Scott Eatherton sumaven bones accions (70-86, minut 34). Alonso demanava temps mort per intentar el miracle. I el miracle no ha arribat. El BAXI Manresa ha contingut la darrera empenta murciana i ha certificat una victòria que el manté en zona de play-off (93-103).

Incidències: Carlos Cortés, Luis Miguel Castillo i Fabio Fernández Esteban han estat els àrbitres del partit. Guillem Jou ha estat inscrit a l'acte del partit malgrat no poder jugar. Jordan Davis ha estat exclòs per personals.