Concentració als jutjats en suport a la víctima de l'agressió racista dels Mossos a Sant Feliu Sasserra

SOS Racisme exigeix l'expulsió del cos dels mossos que van participar en l'agressió

En Wubi explicant el seu cas
En Wubi explicant el seu cas | SOS Racisme
Redacció
25 de gener del 2021
Actualitzat a les 15:23h

El proper 28 de gener als jutjats de Manresa, hi haurà la roda de reconeixement dels mossos que presumptament van participar en l'agressió racista d'en Wubi, un jove a Sant Feliu Sasserra, el gener de 2019. Per aquest motiu, col·lectius i entitats de Manresa han convocat una concentració solidària amb el Wubi a 2/4 de 10 del matí.

Segons va avançar La Directa ara fa un any, el Wubi sortia de casa seva, a Sant Feliu Saserra, quan diversos agents dels Mossos se li van adreçar demanant-li la documentació. "De la primera interpel·lació burleta, dient-li si era el jardiner de l'edifici, es va passar a cops, empentes, escopits i fins arribar a estomacar-lo", segons van denunciar. 

Segons l'acusació antidisturbis de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Central, el van acusar d'haver pegat un dels agents i va ser conduït fins al pàrquing de l'immoble on el van reduir a terra amb estomacades i insults racistes ("eres un mono"), davant de la seva desesperació i crits de dolor.

Els fets es poden veure per una gravació que el mateix Wubi va enregistrar amb el telèfon mòbil. De seguida que es va destapar el cas, la notícia va provocar una onada d'indignació arreu del país. Tot i la gravetat dels fets, el Departament d'Interior va canviar de destinació els agents que van participar de l'agressió racista.

SOS Racisme (entitat que s'ha fet càrrec del cas) i també familiars, amics i entitats solidàries amb el Wubi, exigeixen l'expulsió del cos dels mossos que van participar en l'agressió, que la Generalitat no assumeixi la seva defensa i l'elaboració d'un protocol de prevenció del racisme per part dels cossos policials. Així mateix, es pregunten quants casos similars es poden haver produït, però que no s'han destapat perquè no hi havia una gravació que ho demostrés.