Junts Moianès porta al Consell Comarcal la sol·licitud per fer el confinament comarcal

La formació demana adherir-se al manifest que han impulsat el Berguedà, Ripollès, Alt Pirineu i Aran en aquest mateix sentit

Seu del Consell Comarcal del Moianès
Seu del Consell Comarcal del Moianès | M. Fàbrega
Redacció
25 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:57h
El passat mes de novembre, i arrel de peticions realitzades per part de ciutadans del Moianès, el grup comarcal de Junts per Catalunya va demanar l'adhesió de la comarca a les peticions que estaven formulant des de diversos consells comarcals i petits municipis de Catalunya per reclamar mesures diferenciades per part del Procicat. Aquesta petició va ser desestimada pel grup de coordinació de la Catalunya Central degut als alts índexs epidemiològics. Ara, Junts portarà una moció al ple del Consell Comarcal del Moianès de febrer.

Les restricions de confinament municipal adoptades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, i la seva aplicació a una comarca com el Moianès amb unes característiques que el fan singular, "resulten sovint incoherents i excessives", segons considera. Cal posar en context que molts dels municipis de la comarca "no disposen de botigues d'alimentació, ni de farmàcia, i que els és necessari el desplaçament a Moià o a Castellterçol per poder adquirir aquests productes".

Aquests desplaçaments estan autoritzats per part del Procicat, però cal tenir en compte que el confinament municipal "perjudica especialment al sector de l'hostaleria i la restauració i serveis no essencials", ja que aquests negocis que estan ubicats a municipis petits "no poden sobreviure només amb els seus propis vilatans".

Pels aquests motius, Junts presenta una moció al ple del Consell Comarcal del Moianès del mes de febrer per demanar el tractament diferenciat de la comarca i l'adhesió al manifest impulsat pels Consells Comarcals del Berguedà, Ripollès, i el món local de l'Alt Pirineu i l'Aran
Arxivat a