El Cd'E Manresa es queda a les portes de la remuntada contra un Igualada que s'emporta massa botí (2-2)

Els manresans va dominar el joc però no van tenir fortuna de cara a porta

Gol de Noah, al minut 6 de la primera part
Gol de Noah, al minut 6 de la primera part | Jordi Biel
Jose Antonio Sánchez
25 de gener del 2021
Actualitzat a les 8:33h
Quinze minuts. Aquesta és la xifra clau. És el total de minuts que el Cd'E Manresa, provisionalment, va ser líder de Tercera Divisió. Contra l'Igualada, el gol de Noah als 6 minuts li donava el liderat virtual fins que Sergio Álvarez aprofitava un regal per establir les taules al marcador als 21 minuts. Després de mig remuntar el sorprenent 1 a 2 que es veia al marcador de l'estadi als 57', els jugadors blancs-i-vermell es quedaven amb la mel als llavis després d'un setge final sobre la porteria de Roman Carrillo que no va tenir recompensa.

La història de la primera volta es tornava a repetir. El Cd'E Manresa era millor sobre el terreny de joc i l'Igualada, amb poc, s'enduia massa botí. Això sense desmerèixer el desgast físic que va mostrar l'equip anoienc per ofegar els joc dels deixebles de Ferran Costa. També es va repetir la mateixa història que una setmana abans als Canyars, quan la clau de l'empat va ser, a banda del porter Yamandú, la poca punteria davant la porteria rival. Malgrat tot, malgrat els errors puntuals al darrera i al davant, aquest és el camí per a un Manresa que, curiosament, passa del tercer al segon lloc a la classificació. El primer i el tercer, l'Europa i el Terrassa, han jugat menys partits, però encara els han de jugar. Ca n'Anglada serà la següent estació en que el Manresa s'aturarà per seguir demostrant que res és impossible per aquest grup d'amics.

Molt bé se l'hi posaven les coses al Manresa quan als 6' Noah aprofitava un servei ràpid de falta d'Izan Checa per establir l'1 a 0 al marcador del Congost, un gol amb suspens després que la primera rematada del davanter manresà toqués primer en el pal defensat pel seu excompany Roman. El resum del que va succeir sobre la gespa fins a l'equador del primer període és clar: la pilota va ser del Cd'E Manresa, que va proposar quelcom més que el seu rival i va generar varies arribades perilloses als dominis de Roman. Com una internada de Noah per la dreta de l'atac que va culminar, però, amb un xut massa centrat i tou, a les mans del porter rival (18').

Però aquesta sensació de superioritat es va trencar de cop quan als 21' Nil Pradas cedia la pilota cap al seu porter i aquest, en voler tornar-li, la va entregar a peus d'un Genís que només va haver de cedir cap el seu costat perquè Sergio Álvarez marqués pràcticament a porta buida (21'). Amb poqueta cosa l'Igualada aconseguia aigualir el bon sabor de boca que havia deixat al paladar el gol matiner de Noah.

Malgrat tot, el Cd'E Manresa només va quedar mig tocat durant uns cinc minuts, fins que la maquinaria va tornar a rutllar com habitualment. La fam de victòria manresana es va poder traduir en el segon gol en fins a tres ocasions. Primer amb una acció personal d'Aleix Díaz, un eslàlom pel balcó de l'àrea que va culminar amb un xut creuat que va sortir a prop de la porteria visitant (27'). Després amb una combinació entre Izan Checa i Toni Sureda, amb una centrada d'aquest cap el segon pal, on va aparèixer Nil Pradas per engaltar un xut enverinat que Roman, amb molts problemes, va salvar al costat de la soca del pal (28'). Finalment, una bona combinació entre Solernou, afegit a l'atac, Cuello i Izan Checa va permetre aquest últim culminar la jugada des de poc més enllà del balcó de l'àrea, però el seu xut franc va sortir una mica per sobre del travesser (31').

Al darrer tram de la primera part va continuar el domini local amb un percentatge de possessió insultant, però els blaus van collar més les accions atacants del Manresa amb una pressió asfixiant que impedia claredat en les arribades a la zona decisiva del terreny de joc. S'arribava al descans amb la sensació, certa, de que en un partit i mig entre el Manresa i l'Igualada, els manresans havien donat molt i havien rebut poc (parlo de futbol) i viceversa. Però encara quedaven quaranta-cinc minuts per redreçar del tot la situació.

El guió no va canviar ni un bri a la represa. El Cd'E Manresa seguia convertint la possessió de la pilota en un monòleg. Una combinació per la dreta entre Nil Pradas, Noah i Izan Checa la culminaria el santfruitosenc amb un xut creuat des del balcó de l'àrea que sortia desviat a la dreta de Roman (49'). Als 55' era Noah qui s'avançava de cap en un servei de corner, però novament la pilota no trobava porteria. Però, d'un no res, l'Igualada tornava a treure petroli i deixava el domini manresà en una mera anècdota. Falta en camp propi de l'Igualada, a prop de la línia de banda; Luque cedeix a Eppy, aquest colpeja una pilota que arriba a l'àrea local, bota sense que ningú la pugui refusar i Genís aprofita per posar la cama i batre Marc Vito. Increïble però cert. El futbol tornava a ser esquerp amb el Manresa en el seu enfrontament contra l'Igualada.

La mitja hora llarga que mancava fins el final va ser una lluita entre un equip que no es rendia, malgrat les adversitats, i un altre que es deixava fins el darrer alè per conservar un tresor que no havia ensumat des del mes de novembre passat. Una falta assajada a prop de l'àrea va permetre Aleix Díaz un xut que va fregar el pal dret defensat per Roman (61'). Poc després era Izan Checa qui provava de sorprendre Roman amb un xut creuat que també sortia a prop del pal. L'Igualada seguia ofegant el futbol ofensiu dels locals, però el joc seguia desenvolupant-se només en camp visitant. Era només qüestió de creure-s'ho. Per fi, a manca de vint minuts llargs, arribaria el premi a la constància i al futbol ofensiu. Un corner en curt acabaria amb la pilota en peus d'Izan Checa, qui va enfilar cap a mitja lluna de l'àrea per engaltar un xut creuat que Roman Carrillo, un xic tapat per companys seus, res va poder fer per evitar que es convertís en l'empat a dos (71').

L'apoteosi va poder arribar als 78', quan Nil Pradas posava un caramel, des de fora de l'àrea, per que rematés de cap Èrik Rafael. El remat del jugador blanc-i-vermell va salvar, primer, l'oposició de Roman, que res va poder fer, però va trobar just en la perpendicular entre el travesser i la línia de gol l'acrobàtica acció d'Eppy, que salvava el seu equip del desastre. Dos minuts després, el setge continuava i va ser un xut creuat de Toni Sureda, que va llepar el pal, la següent ocasió del Manresa per que els tres punts es quedessin al Congost. Malgrat tot, fins el xiulet final el partit va ser un vull i no puc d'un Manresa que veia com, de nou, el futbol no era just amb el seu joc.

Centre d'Esports Manresa: Marc Vito, Nil Pradas, Moha, Solernou (Franco, 87'), Àlex Iglesias (Èrik Rafael, 62'), Àlex Sánchez (Uri Pérez, 80'), Cuello, Aleix Díaz, Izan Checa, Toni Sureda, Noah

Club de Futbol Igualada: Roman, Sergi (Edwin, 66'), Bernat Benito, Bernat Sansano, Gimeno (Pedro Calvo, 81'), Martí Just (Marcé, 52'), Genís (Goran, 66'), Luque, Sergio Álvarez (Contreras, 52'), Eppy, Casado

Gols: 1-0 (6'), Noah; 1-1 (21'), Sergio Álvarez; 1-2 (57'), Genís; 2-2 (71'), Izan Checa

Àrbitre: Sr. Antonio Ramírez Plaza, de la delegació del Vallès Occidental. Va estar assistit per Sergio Álvarez Ubric i Rafael Aguilar Prat.

Targetes: Moha, Àlex Iglesias, Amantini (banqueta), Ferran Costa (tècnic) i Martí Nadal (tècnic, vermella directa), pel Manresa; Luque i Sergio Álvarez, per l'Igualada.

Camp: Estadi del Congost. Cinquè partit jugat a porta tancada degut a les mesures sanitàries adoptades pel Procicat arran de la pandèmia de la Covid-19.