EL BAXI Manresa no troba com frenar l'Ibersotar Tenerife (85-70)

Partit de més a menys del conjunt bagenc

El BAXI Manresa no ha tingut opcions a Tenerife
El BAXI Manresa no ha tingut opcions a Tenerife | E. Cobos
24 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:42h
La bona sortida del BAXI Manresa no ha tingut continuïtat. Els manresans han dominat gairebé per complert el primer quart en què han arribat a tenir vuit punts al seu favor. Poc a poc, l'Ibersotar Tenerife ha retallat diferències fins a deixar-ho gairebé en taules al minut 10. Però ha estat l'entrada en joc de les patums locals el què ha sentenciat el partit. Nou punts a favor dels tinerfenys al descans i catorze, que havien arribat a ser vint, al final del tercer parlen de la progressió d'uns i altres al llarg dels quaranta minuts.al darrer període, el BAXI Manresa ha aconseguit que el marcador no es disparés més. Martynas Sajus i Scott Eatherton han estat els millors de l'equip bagenc.

El BAXI Manresa ha començat amb Dani Pérez, Makay Mason, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scott Eatherton. L'Iberostar Tenerife ho ha fet amb Bruno Fitipaldo, Sasu Salin, Tyler Cavanaugh, Aaron Doonerkamp i Giorgi Shermadini. L'equip bagenc ha començat amb dues bones accions. Primer amb una defensa que ha fet que els canaris esgotessin la possessió. I després, amb una habitual combinació entre Pérez i Eatherton culminada amb cistella del nord-americà. Tot i el bon inici, els manresans perdien l'ocasió d'obrir forat. Els més de tres minuts sense anotar dels locals contrastaven amb el poc encert ofensiu (0-2, minut 3). Un desencertat Shermadini marxava a la banqueta. Al seu lloc, ha entrat Fran Guerra. Una contra de Pérez ha servit com a desllorigador de l'atac bagenc. Bones accions de diversos jugadors obrien, ara sí, una primera renda significativa (7-15, minut 7). Aquesta diferència ha fet despertar els locals que s'han basat amb la força de Guerra. Un parcial de 9-0 avançava l'Ibersotar Tenerife per primer cop. Sajus no ha permès que els locals arribessin al final del primer quart amb avantatge (16-17).

La igualtat ha estat la tònica durant els primers minuts del segon quart. I les alternances al marcador també. Els locals Salin, Shermadini i Huertas feien els seus primer punts. El BAXI Manresa resistia però començava a veure's per sota del seu rival (29-25, minut 16). Poc després, Dani Garcia feia el seu retorn amb la samarreta bagenca. El jove base no s'ha arrugat i a la primera ocasió que ha tingut ha llançat de tres. El triple no ha entrat però és una d'aquelles accions valentes que els entrenadors acostumen a aprovar. A manca d'encert en atac, els manresans controlaven el rebot defensiu i això els permetia estar dins el partit fins aquell moment. El despertar d'homes claus al cantó local i els problemes de personals dels bases del BAXI Manresa han obert una perillosa escletxa al decans (39-30). Els dos Dani, Pérez i Garcia, han arribat a la mitja part amb tres personals i Jonatahan Tabu amb una.

La sortida després del descans ha estat dolenta per als bagencs. Shermadini tornava a ser el pivot imparable de moltes ocasions. Un parcial de 7-0 amenaçava en trencar el partit. Més que el parcial el més dolent eren les sensacions. Només Hinrichs era capaç de trobar el cèrcol visitant. Tabu també cometia la tercera personal i marxava a la banqueta (50-34, minut 24). Aquest avantatge no ha relaxat el quadre de Vidorreta que ha incrementat la pressió a tota pista. El BAXI Manresa no trobava recursos ni en defensa ni en atac. Mason i Sajus eren dels pocs que sumaven al marcador. El 65-51 al final del tercer període deixava poc marge per a la sorpresa.

Ben aviat s'ha vist que aquest poc marge era inexistent. Malgrat els intents del BAXI Manresa el domini local era més que palpable. Shermadini i Huertas seguien demostrant els seus fonaments tècnics. Al cantó manresà, ningú era capaç d'aportar amb continuïtat. Ni de dos ni de tres. El llançament triple ha estat especialment dramàtic tota la matinal. Dos encerts de vint-i-quatre llançaments intentats. Els manresans no volien abaixar els braços. Però el partit estava del tot sentenciat (85-70). Dimarts, nova ocasió a Múrcia per seguir sumant.

Incidències: Daniel Hierrezuelo, Jacobo Rial i Martín Caballero han estat els àrbitres del partit. Dani Garcia ha fet el seu redebut amb la samarreta del BAXI Manresa.