El vent parteix l'escultura de 12 metres «Vèrtex», de Tom Carr, al Parc del Secà de Manresa

Els Bombers han encintat l'espai però no han retirat l'eix que s'ha trencat que continua mínimament unit a l'estructura

Eix partit de l'escultura «Vèrtex»
Eix partit de l'escultura «Vèrtex» | Cedida
23 de gener del 2021
Actualitzat el 24 de gener a les 10:42h
La majestuosa escultura Vèrtex, de Tom Carr, que durant la passada Festa Major de Manresa es va inaugurar al Parc del Secà, a l'extrem sud-est de la ciutat accedint-hi pel polígon de Bufalvent, ha patit el trencament d'un dels seus eixos per sobre de la soldadura que l'aguantava degut al vent d'aquests darrers dies.


L'obra, que consta de dos eixos creats i que té una altura de 12 metres, no ha aguantat el fimbreig constant que va provocar-li el vent que s'ha viscut aquests darrers dos dies, i divendres a la tarda un dels eixos metàl·lics es va partir, degut a la fatiga del material.

Els Bombers han encintat l'espai per seguretat, però no han retirat l'eix partit, que encara es troba mínimament unit a l'estructura.

Vèrtex, de l'artista Tom Carr, és una gran escultura de 12 metres d'alçada que respon al desig d'agrair la tasca duta a terme pels nombrosos col·lectius que han fet un esforç continuat per vèncer la pandèmia de la Covid-19 i que, a hores d'ara, continuen actius.

L'escultura es va inaugurar el 29 d'agost passat en el marc de la primera edició del projecte de land art efímer Microscopies, que pretén unir natura, art i cultura cada any en un punt diferent de l'Anella Verda de Manresa.