Presó

CCOO denuncia l'agressió d'un intern a quatre vigilants en el mòdul 5 de Lledoners

El sindicat destaca que en els últims tres anys s'han duplicat les baixes mèdiques derivades d'episodis violents

per Redacció , 22 de gener de 2021 a les 19:18 |
Accés al Centre Penirenciari Lledoners | Gemma Aleman
Quatre treballadors de seguretat del centre penitenciari Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada han resultat lesionats per un intern en un episodi violent que ha tingut lloc aquest dijous al mòdul 5 de la presó, segons denuncia CCOO. Un dels treballadors ha hagut d'agafar la baixa.

El sindicat recorda "la tendència a l'alça" dels incidents que pateixen en aquest centre i exigeixen  al Departament "voluntat política" per desbloquejar el grup de treball d'agressions "perquè cap agressió no quedi impune".


CCOO denuncia que les xifres "evidencien" un creixement continu a l'alça dels incidents violents, de manera que, per exemple, "els incidents més greus, amb baixes mèdiques de companys, s'han duplicat en aquests tres anys".

Com a professionals en serveis penitenciaris veuen com l'administració darrerament està aplicant en els centres penitenciaris catalans "un canvi en la gestió de la seva seguretat" que "repercuteix en la nostra seguretat a tots els nivells, personal d'interior, tractament i interns".


CCOO exigeix a la direcció del centre "més fermesa en aquestes situacions que últimament es van repetint massa sovint".

 

Participació