El BAXI Manresa s'enfronta al Tenerife novament amb problemes físics

L'equip bagenc té un difícil repte davant un equip consolidat entre els grans

Makay Mason i Javier Beirán al partit de la primera volta
Makay Mason i Javier Beirán al partit de la primera volta | J. Alberch
22 de gener del 2021
Actualitzat el 24 de gener a les 12:09h
El BAXI Manresa comença el viatge més llarg de la temporada. L'equip bagenc marxa aquest dissabte per enfrontar-se a l'Iberostar Tenerife (diumenge, 13.00h) però no tornarà a casa de forma immediata. El retorn tindrà una escala a Múrcia ja que el proper dimarts l'equip de Pedro Martínez recuperarà el duel de la divuitena jornada que va quedar ajornat pels casos de Covid-19 que van afectar l'equip murcià. 

Pedro Martínez ha parlat d'una setmana "complicada" per al seu equip. Matt Janning i Eulis Báez segueixen de baixa i ni tan sols es desplaçaran amb l'equip a les Illes Canàries. Guillem Jou torna a estar lesionat. No es tracta de cap recaiguda sinó d'una nova lesió que afecta a la zona dels lligaments. El de Llagostera no ha entrenat en tota la setmana i és dubte per viatjar. Des del cos tècnic del BAXI Manresa es valora la possibilitat que Lazar Mutic reforci l'expedició manresana. Makay Mason també s'ha perdut algun entrenament però podria venir motivat per un cop que va rebre contra l'Unicaja Màlaga. L'escorta no hauria de tenir problemes per poder jugar aquest diumenge. Dani Pérez és un altre jugador que s'ha absentat en algun entrenament. En el cas del base, ha estat per una bona notícia. El naixement del seu primer fill. Totes aquestes incidències han fet que el BAXI Manresa hagi preparat el següents compromisos "com hem pogut" sense tenir en compte que hi ha dos partits en tres dies. En algunes sessions, Pedro Martínez no tenia prou jugadors per fer un cinc contra cinc. 

Dani Garcia ha estat el protagonista de la setmana un cop el BAXI Manresa l'ha recuperat del Bàsquet Girona on estava cedit. Pedro Martínez l'ha de definit com "un jugador nostre a qui tenim molta estima. Ve a ajudar-nos perquè estem molt preocupats per l'estat físic de l`equip. Sobretot pel Jonathan Tabú que la setmana passada es va perdre alguns entrenaments i aquesta setmana, també. Creiem que necessitaven sang fresca". L'estat físic de Tabú no és invalidant i el base belga viatjarà a Tenerife si no hi ha cap novetat de darrera hora. 

L'Ibersotar Tenerife fa unes quantes temporades que vol fer-se un lloc entre els grans. Els canaris són ja uns habituals dels play-off les darreres temporades i uns assidus a la Basketball Champions League. Enguany, són els tercers classificats a la lliga Endesa. Només tres equips d'Eurolliga (Barça, Madrid i Baskonia) i el cuer Acunsa GBC han estat capaços de derrotar-los. Després d'aquesta sorprenent derrota, l'equip de Txus Vidorreta va ressorgir contra el Gran Canaria.

Giorgi Shermadini és el jugador més destacat de l'Ibersotar Tenerife. El gegant georgià acredita unes mitjanes de 16,6 punts, 5,8 rebots i 22,6 crèdits de valoració. Però més que aquestes dades, una de les principals virtuts del pivot és el domini dins de la zona que li permeten els seus 2,17 metres i que el converteixen gairebé en imparable. Al seu costat, hi té dos bases que es complementen d'allò més bé com són Marcelinho Huertas i Bruno Fitipaldo, tiradors com Sasu Salin i Spencer Buterfield i els centímetres de Fran Guerra i Emir Sulejmanovic. Sergio Rodríguez és dubte a l'equip tinerfeny. 

Daniel Hierrezuelo, Martín Caballero i Jacobo Rial xiularan el partit. 
Arxivat a