L'esport manresà es tornarà a concentrar contra les restriccions el proper dissabte

En aquesta ocasió, la vintena de clubs i els esportistes convoquen a la plaça Major

Concentració de dissabte passat al pàrquing del Congost
Concentració de dissabte passat al pàrquing del Congost | Gus Carrasco / Xiulet Final
Redacció
21 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:04h
Després de la convocatòria de dissabte passat al Congost, la vintena de clubs de Manresa i els nombrosos esportistes a títol particular que van participar a l'acció de protesta contra les restriccions, tornen a convocar un acte el proper dissabte, però en aquesta ocasió a la plaça Major, davant de l'Ajuntament. La convocatòria serà a les 12 del migdia, continuant amb el lema "Ja n'hi ha prou!".

Les entitats es mobilitzen, sobretot, per l'esport base, però també per a la pràctica esportiva sènior. El manifest, que és comú a tot el país, destaca que el Govern no té cap estudi que certifiqui que la pràctica esportiva organitzada "sigui un focus de propagació del virus" i que "els casos diagnosticats, els contagis i les quarantenes dins dels nostres equips no deixen de ser testimonials i molt lluny de la d'altres àmbits". Per això entenen que, en comparació de les mesures aplicades en altres activitats, l'esport és "el sector més castigat".

"Veient com es permet l'assistència a cinemes, teatres, sales de concerts, auditoris, actes religiosos i circs al 50 per cent de la seva capacitat, ens sentim desconcertats i impotents al no rebre el mateix tracte", i l'única explicació que troben és que "els responsables del Govern que des de fa molts mesos han aplicat aquestes mesures restrictives desconeixen la realitat de l'esport de base i els seus beneficis".

Clubs i esportistes de totes les disciplines ja es van citar al Congost dissabte passat per reclamar unes mesures menys restrictives. De Manresa, van secundar la concentració EGIBA, Club Natació Minorisa, Club Patí Manresa, Club Manresa Futbol Sala, Club Bàsquet Manresa 2015, Esport 7 - Judo, Club Patinatge Artístic Manresa, Bàsquet Joviat, Club Atlètic Manresa, Centre d'Esports Manresa, Club Rítmica Manresa, Escola Ciclisme Manresa, Esport Ciclista Manresà, AE La Salle Manresa, Beisbol Club Manresa, AE Vòlei Manresa, Gimnàs Delfo. També hi van haver concentracions en altres municipis de la comarca com Artés o sant fruitós, entre d'altres.