1 de 10
Mapa interactiu

MAPA Les escoles del Bages ja tenen 34 aules confinades i gairebé un miler d'alumnes positius

En canvi el Moianès només té un grup en quarantena i 58 alumnes contagiats

Actualment hi ha 1.011 centres amb aules tancades. | Gemma Sánchez/ACN
per Roger Tugas / Pere Fontanals, 19 de gener de 2021 a les 21:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les escoles del Bages només han trigat deu dies a posar-se al nivell del confinament que tenien abans de les vacances de Nadal. Al tancament d'aquest dilluns els centres de la comarca ja comptaven amb 34 grups confinats, que suposen 854 alumnes i 49 docents fent quarantena a casa seva, i un total de 994 alumnes que han donat positiu de contagi. En canvi, al Moianès l'afectació està essent molt menor, amb només un grup confinat, que afecta a 19 alumnes i dos docents, tot i que en total hi ha 58 alumnes positius.

Els centres que tenen alguna aula tancada per casos positius de Covid-19 són l'escola Valldaura de Manresa, amb 4 grups confinats; l'escola Joviat, també de Manresa, amb 3 grups confinats, i l'institut Miquel Bosch i Jover d'Artés, l'institut escola Pompeu Fabra del Pont de Vilomara, l'institut Pius Font i Quer i l'escola Puigberenguer de Manresa, i l'escola Diocesana de Navàs amb 2 grups confinats.

Amb una classe confinada hi ha la Vedruna d'Artés, la Vedruna de Cardona, l'escola Coll de Gossem de Castellfollit del Boix -tancat tot el centre-, institut escola de Castellterçol, FEDAC, la Salle, llar d'infants la Ginesta, escola La Font i llar d'infants la Llum de Manresa, FEDAC de Monistrol de Montserrat, escola Torres amat de Sallent, escola Paidos i institut Gerbert d'Aurillach de Sant Fruitós de Bages, escola Joncadella i institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, FEDAC i institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet, i FEDAC de Súria.Ja hi ha el doble d'aules tancades que abans de Nadal a tot el país

Fins a 1.011 dels 5.104 centres educatius ja acumulen 1.843 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dimarts, escassament una setmana i un dia després del retorn a les escoles i amb els cribratges en marxa. Això suposa el doble de les 929 aules tancades amb què es va arribar al Nadal, però queda lluny del sostre de 3.504 grups tancats del 31 d'octubre -el pitjor moment de la segona onada-. S'espera que, a mesura que passin els dies i es trobin nous positius, aquesta xifra inicial vagi creixent encara més. En tot cas, ara hi ha 45.512 confinats a causa d'aquests positius -abans de l'aturada n'eren 23.130- i s'han detectat ja 40.190 positius als centres educatius des del setembre.


El curs 2020-21 es van començar a oferir dades a partir del 23 de setembre i, per facilitar-ne la comparació amb equivalències en els dies laborables, el dia assignat durant aquest curs en realitat es mostra amb un dia corregut (per exemple: el 14 d'octubre del 2020 del gràfic en realitat seria el 15 d'octubre del 2020).

On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Del total de persones confinades, 43.150 són alumnes (un 3% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 35.718 positius. A banda, però, hi ha també 2.229 docents i personal PAS i PAE confinats, i 133 externs.

Així mateix, ja hi ha fins a set centres totalment tancats: Guru, Barcelona; la llar d'infants Little Ducky, a Sant Cugat del Vallès; la llar d'infants El Cucut, a Ullastrell (Vallès Occidental); la llar d'infants la Camallera, a Saus, Camallera i Llampaies (Alt Empordà); l'escola Coll de Gossem, a Castellfollit de Boix (Bages); l'escola Sant Martí, a Naut Aran; i l'escola Espígol, a Tornabous (Urgell). A banda, un 19,8% dels centres -una cinquena part- tenen com a mínim una aula confinada, molt per sota del 30,3% que es va assolir a finals d'octubre, però per damunt de l'11,6% amb què es va arribar a l'aturada de Nadal.

1aula tancada
Tan sols una classe està confinada, del total de 72.000 grups de convivència estables. Això afecta a un dels 5.108 centres educatius del país, cap dels quals està totalment confinat.
13.422positius recents
En els darrers 10 dies, s'ha detectat contagis a 13.422 persones del món educatiu repartits en 2.902 centres diferents. 11.466 positius s'han trobat a alumnes, 1.956 a docents, personal PAS i PAE, i cap a personal extern.
444.421positius acumulats
Des de l'inici del curs, quasi 450.000 persones del món educatiu s'han contagiat de Covid. 387.348 positius s'han detectat a alumnes (26,9% del total d'alumnes), 56.930 a docents i personal PAS i PAE (34,7%), i 143 a personal extern.
8.236persones confinades
Actualment, hi ha 8.236 persones del món educatiu confinades a causa d'algun positiu. En concret, 7.120 confinats són alumnes (el 0,49% del total), 1.116 són docents i personal PAS i PAE (0,68%), i cap és personal extern.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
 


Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació