coronavirus

L'hospital de Sant Andreu reobre una unitat Covid amb capacitat per a 17 llits degut a l'increment d'ingressos

La capacitat es reparteix en tres unitats dins la zona d'aïllament de la planta 2

per Redacció , 19 de gener de 2021 a les 18:31 |
Nova unitat per a pacients Covid habilitada a l'hospital de Sant andreu | SAS
L'increment d'ingressos de pacients amb Covid-19 procedents de residències ha fet que l'hospital de Sant Andreu torni a obrir, des d'aquest dimarts, una unitat per atendre'ls. Es tracta de la Unitat 3A, amb una capacitat de 17 llits. 

Això fa que l'hospital de Sant Andreu passi a tenir 44 llits per atendre pacients amb coronavirus. Aquesta capacitat està repartida en tres units dins la zona d'aïllament de la planta 2. 


Durant les últimes setmanes, l'hospital de Sant Andreu només tenies dues unitats habilitades per a pacients Covid, amb un total de 27 llits: la Unitat 4, amb capacitat de 14 llits; i la Unitat 3B, amb 13 llits. 

D'altra banda, les altres tres plantes de l'hospital (1, 3 i 4) sumen un total de 110 llits en zones lliures de Covid-19, xifra que representa el 72 % de la capacitat hospitalària. 


Aquest dimarts 19 de gener, hi ha 33 persones ingressades a les uni­tats d'aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) per Covid-19 de l'hospital de Sant Andreu. 

Fa una setmana hi havia 24 persones ingressades a les unitats d'aïllament. Des d'aleshores 10 persones han ingressat, 4 persones han mort, 5 persones han estat alta a domicili i 6 persones s'han negativitzat.

Les dades acumulades a les unitats d'aïllament de l'hospital de Sant Andreu des del 15 d'octubre són:

- Xifra acumulada d'ingressos: 190 
- Xifra acumulada d'altes: 78 (7 a residència, 70 a casa i 1 alta hospitalària). 
- Xifra acumulada de defuncions: 43 
- Xifra de persones ‘negativitzades': 50 

L'hospital de Sant Andreu és un centre d'atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l'hospital d'aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa, una part important de les persones provenen d'allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d'edat avançada, per la qual cosa, són perfils fràgils.
Altres notícies que et poden interessar

 
 

Participació