Salut

El Bages comença a administrar la segona dosi de la vacuna

Els primers a rebre-la han estat els usuaris i treballadors de la residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada i Valldaura de Manresa

per Redacció , 19 de gener de 2021 a les 17:54 |
Administració de la segona dosi a María Jesús Pérez | Salut
Els equips de vacunació del Departament de Salut de la Regió Sanitària de la Catalunya Central han començat a administrar la segona dosi de la vacuna contra el Covid-19 a residències de Bages. Els primers a rebre-la han estat els usuaris i treballadors de la residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada i Valldaura de Manresa. També aquest dimarts han administrat la segona dosi a La Masia de Vacarisses i el centre de serveis l'Onada de Casserres. 

En total, aquest dimarts s'administren 159 injeccions de la segona dosi a residents dels quatre centres i 89 professionals. Entre aquests, la primera usuària a rebre la segona dosi a la regió sanitària de la Catalunya Central és Maria Jesús Pérez Barea. Una infermera de l'equip de vacunació del departament li ha administrat la injecció quan passaven pocs minuts de les 9 del matí. La Maria Jesús ha animat la població a vacunar-se per aconseguir la immunitat de grup i ha reconegut que el primer que vol fer quan pugui sentir-se segura és passejar per l'entorn de la residència, tornar a veure la seva família i sobretot abraçar els qui estima.


També ha rebut la vacuna Judit Bujons, directora de la residència quan es compleixen els 21 dies que li administressin la primera dosi. Bujons ha explicat després de la primera dosi no ha tingut molèsties relacionades amb la injecció i s'ha mostrat satisfeta de la bona resposta entre usuaris i professionals perquè, ha dit, la campanya de vacunació és l'oportunitat de frenar els contagis.

A la Regió Sanitària de la Catalunya Central hi ha tres coordinadores de vacunació que lideren diversos equips mòbils que es desplacen a residències i que col·laboren també amb la vacunació a professionals de primera línia, l'altre col·lectiu que s'ha prioritzat en aquesta fase de la vacunació.


La setmana que ve també s'administraran les segones dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech a les comarques d'Osona, Anoia, Moianès i Solsonès. 

 

Participació