El Centre Hospitalari es converteix en plató del rodatge d'una sèrie de Netflix

Plantes desocupades de l'equipament hospitalari són l'escenari dels capítols d'"Alma"

Carpes instal·lades a banda i banda del Centre Hospitalari
Carpes instal·lades a banda i banda del Centre Hospitalari | Aina Font Torra
19 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:05h
Amb la cura habitual que les productores cinematogràfiques vetllen per l'efecte sorpresa del producte que roden, Alma y Lara producciones SL té els accessos tancats a les plantes del Centre Hospitalari de Manresa que aquesta setmana acullen el rodatge d'Alma, una nova sèrie que es roda entre Astúries i la capital del Bages per a la plataforma Netflix.

El secret, però, no pot estar del tot ben guardat ja que la productora ha instal·lat les carpes a l'accés hospitalari i els camions que transporten càmeres, llums i altres elements estructurals són ben visibles a l'exterior de l'hospital. El rodatge va començar dilluns a Manresa després que es rodessin les parts dels capítols a Astúries des del passat estiu, Ara, la productora calcula que rodarà en plantes desocupades del Centre Hospitalari durant uns deu dies.

Alma és una sèrie thriller sobrenatural, de deu episodis protagonitzada per Mireia Oriol (Les de l'hoquei) i creada per Sergio S. Sánchez, guionista de pel·lícules com El orfanato, Lo imposible (ambdues de JA Bayona), Palmeras en la nieve i El secreto de Marrowbone, que també farà les tasques de director al costat de Kike Maillo.

Mireia Oriol interpreta Alma, una jove que desperta en un hospital després de sobreviure a un accident d'autobús en el qual moren gairebé tots els seus companys. No recorda res de l'incident ni del seu passat. La jove creu que tot el seu entorn li menteix, intentant convertir-la en algú que no és. Atrapada en un món que no sent com a propi, haurà d'aclarir els misteriosos successos que van precedir l'accident abans que la seva veritable identitat s'esvaeixi per sempre.

A més de la protagonista, el repartiment es completa amb Alex Villazán (Caronte), Pol Monen (Campamento Albanta, La Reina del Sur), Claudia Roset (SKAM), Javier Morgade (El nudo), Nil Cardoner (Les de l'hoquei), Maria cavaller (El ministerio del tiempo) i Milena Smit (No matarás). A més, Marta Belaustegui, Josean Bengoetxea, Cándido Uranga, Katia R. Borlado, Ximena Vera, Celia Sastre, Laura Ubach, Raúl Teixó i Alejandro Serrano també participen en la sèrie.
 

Camions de la productora al voltant del Centre Hospitalari. Foto: Aina Font Torra


D'aquesta manera, Manresa continua amb el seu idil·li cinematogràfic després d'haver estat escenari recent del rodatge d'una altra sèrie per a Netflix, Hache, que ja porta dues temporades, o de Las leyes de la frontera.