El Cd'E Manresa treu poc fruit del seu domini al camp del Castelldefels (1-1)

Els manresans han estat molt superiors a l'equip local, però els ha fallat la punteria

El Cd'E Manresa no ha pogut guanyar a Castelldefels
El Cd'E Manresa no ha pogut guanyar a Castelldefels | Cd'EM
Jose Antonio Sánchez
17 de gener del 2021
Actualitzat a les 20:18h
El Cd'E Manresa arribava a Castelldefels pletòric de moral després de la victòria aconseguida una setmana enrere a l'Olímpic de Terrassa, una victòria que el deixava col·locat a la segona posició de la taula classificatòria. Els de Miki Carrillo, per la seva banda, afrontaven el partit amb quasi un mes de ‘descans', amb les vacances de Nadal i l'ajornament del partit contra la Montañesa pel mig i sense saber amb quin nivell competitiu arribaven contra l'equip de moda a Tercera Divisió.

L'1 a 0 als 21 minuts podria sembrar dubtes a l'esquadra manresana, però gens més lluny de la realitat. Els visitants no tan sols van neutralitzar el gol de l'ex Fran Orellana, sinó que al tram final de la primera part van inclinar el terreny de joc cap al Parc dels Xiprers i, a la represa, també a la recta final, la fase decisiva, també van saber inclinar el camp cap a l'Avinguda de l'Habana Vieja, posant setge sobre la porteria d'un altre ex, Yamandú. Però, malauradament, no hi va haver prou amb doblar abastament el rival en arribades a l'àrea, ni amb triplicar-li les ocasions de gol. El punt de mira, aquesta vegada, no estava prou afinat. A la boxa, el Manresa hagués guanyat clarament als punts, però això és futbol i els deixebles de Ferran Costa es van haver de conformar amb un empat (1-1) que sap a poc.

Abans de complir-se el segon minut de joc el Cd'E Manresa ja va crear un ensurt a la porteria de Yamandú. Jordi García, que debutava aquesta temporada a l'onze inicial, posava a proba les habilitats del porter Uruguaià, que va haver d'esforçar-se per enviar la pilota a corner. No era gens fàcil aquella pilota. Amb el pas dels minuts el Manresa anava creixent en possessió de pilota i es vivia més temps en camp local que visitant, sent capaç de generar la falta ja ressenyada i un xut franc d'Izan Checa, potser l'home més clarivident en el partit, però massa centrat, a les mans de Yamandú. La resposta groga la va tenir Sergi Moreno als seus peus, també amb una falta més enllà del balcó de l'àrea que va passar a prop del pal dret defensat per Marc Vito (13').

El partit va entrar en una fase en que el Castelldefels es va espolsar el tebi domini blanc-i-vermell i les arribades a un i altre balcó de l'àrea es van igualar, encara que sense profunditat per fer que el lluminós de Els Canyars s'estrenés. Això, fins que els de Miki Carrillo van trobar una escletxa (21') per la banda esquerra del sistema defensiu visitant i Pedro Bilbao assistís en profunditat cap a Fran Orellana perquè aquest encarés la porteria de Marc Vito i aconseguís creuar la pilota al segon pal, fent-la dormir al fons de la xarxa. Curiosament, Fran Orellana, que al darrer Castelldefels-Manresa del mes de febrer passat vestia la camiseta blanc-i-vermella, aconseguia, amb aquest, el seu primer gol de la temporada, precisament contra el seu ex equip. Malgrat la gerra d'aigua freda en un migdia calentó a Els Canyars, el Manresa va seguir el mateix guió preestablert al vestidor. Aquell gol només era una pedra en un llarg camí encara per recórrer fins el minut 90 i escaig.

Una falta directa (28'), potent i col·locada, de Toni Sureda, a la que Yamandú va respondre amb seguretat, va obrir la caixa dels trons en que es va convertir el partit fins al descans. Aquella ocasió va esperonar el Manresa davant un rival arraconat a la seva parcel·la defensiva i que va acabar demanant l'hora. Juli Serrano, des de l'interior de l'àrea, va tenir l'empat amb un xut de primeres després d'una centrada a l'olla des de l'esquerra, però Yamandú va respondre amb una intervenció in extremis, amb els peus, que van salvar el seu equip de l'empat (33'). Aquesta va ser la avantsala del que succeiria un minut després. En aquesta ocasió Yamandú va efectuar una sortida en fals i va deixar la pilota morta al balcó de l'àrea; després d'un parell de segons d'incertesa, Toni Sureda afusellava la pilota des de la mitja lluna, pràcticament a porta buida.

Poc després, amb el Cd'E Manresa desbocat, Izan Checa va protagonitzar un contracop pel carril del mig que culminaria amb una assistència cap a la seva dreta, on es trobava tot sol Juli Serrano; però el xut franc del migcampista sortiria per sobre del travesser després que un defensa toqués el suficient per evitar el que semblava inevitable (38'). Només un minuts més tard, nova arribada amb perill del Manresa, amb dos xuts consecutius a porteria que acabarien amb la pilota a corner. Al minut 43, a la banda esquerra de l'atac manresà, Jordi García s'inventaria un xut enverinat, des de prop de vèrtex de l'àrea gran, al que Yamandú va respondre amb una gran mà (l'esquerra), just per enviar a corner. Com apuntàvem anteriorment, la primera part va acabar amb el camp inclinat cap al Parc dels Xiprers i amb la respiració continguda per un equip groc que ho va passar malament durant molts minuts.

La represa va ser menys moguda i, amb les aturades per lesions i pels canvis, hi va mancar continuïtat en el joc d'un i altre equip. Però, això sí, el Manresa va tenir dues bales de canó per abatre la resistència del seu rival i endur-se els tres punts cap a la capital del Bages. També és cert que els grocs van tenir la seva (única) ocasió de gol quan feia deu minuts que rodava la pilota. I va ser amb una de les especialitats de la casa, un llançament de corner posat al cor de l'àrea perquè rematessin de cap alguna de les seves torres.

En aquest cas va ser Aitor Serrano qui llançava i Sergi Moreno qui connectava un cop de cap molt perillós però que trobava la seguretat sota pals de Marc Vito (55'). El lleuger domini local a l'inici de la segona part topava, una i altra vegada, amb una defensa manresana que ratllava la perfecció. Aquesta manca de profunditat dels locals va permetre que, de nou, el Manresa comencés a guanyar metres en atac, com a la primera part, i generar ocasions de gol (no un grapat com els primers quaranta-cinc minuts, però sí més clares).

Una jugada pel carril esquerre la culminaria Toni Sureda amb un xut que s'estavellaria al lateral de la xarxa defensada per Yamandú (62'). Aquesta seria la primera. La segona, un parell de minuts després, acabaria amb un xut franc de Solernou des del balcó de l'àrea i amb tots els pronunciaments per que l'encarregat de polsar el botó del marcador electrònic tingués feina, però la pilota va sortir a l'esquerra d'un Yamandú que feia l'estàtua a la vegada que sospirava alleugerit (64'). El partit no va tenir la continuïtat desitjada degut a les interrupcions, però quan rodava la pilota el Cd'E Manresa volia ser el protagonista, quelcom que va aconseguir, sobretot, els darrers 15-20 minuts. Les arribades a l'àrea local eren una sagnia pels deixebles de Miki Carrillo, que no podien parar les ànsies de victòria visitants. 

El tomb total al marcador va estar a punt d'arribar als 87', després d'una jugada per la zona d'interior dret on Franco va poder centrar la pilota cap el segon pal, per sobre de Yamandú, centrada que va recollir Nil Pradas, pràcticament a la línia de fons, per ‘cedir-li el gol fet' a Izan Checa; el santfruitosenc, però, va connectar un xut amb la part interior del peu que va fer que la pilota s'anés allunyant de la porteria (va fregar la soca del pal) d'un Yamandú que tornava a fer l'estàtua i a sospirar alleujat. El partit acabaria com la primera part, amb un Manresa que anhelava el gol que li donés els tres punts. Els tres punts que el mantinguessin a dalt i, a la vegada, l'allunyessin encara més de la part baixa que no vol ningú. S'ho va merèixer, però no sempre es té el que es vol.

Fitxa tècnica

Unió Esportiva Castelldefels: Yamandú, Juanito, Marimon, Alan, Guillem Hernández (Joel Coch, 68'), Pedro Bilbao, Sergi Moreno (Kevin Díaz, 80'), Ferreira (Vives, 68'), Aitor Serrano (Josa, 80'), Fran Orellana (Kike Ramírez, 60'), Fabregat.

Centre d'Esports Manresa: Marc Vito, Nil Pradas, Solernou, Juli Serrano, Cuello (Uri Pérez, 77'), Noah, Izan Checa, Toni Sureda (Franco, 85'), Jordi García (Àlex Iglesias, 60'), Aleix Díaz (Àlex Sánchez, 77'), Moha.

Gols: 1-0 (21'), Fran Orellana; 1-1 (34'), Toni Sureda.

Àrbitre: Sr. Óscar Carballo Vázquez, de la delegació de BCN. Va estar assistit per Víctor Gómez Díaz i Sergio Sánchez Pin.

Targetes: Guillem Hernández, Pedro Bilbao, Ferreira, Aitor Serrano i Joel Coch, del Castelldefels, i Cuello i Toni Sureda, del Manresa.

Camp: Municipal d'Esports Els Canyars. Partit jugat a porta tancada.

- Resultats i classificació