Descobrim la finca Urpina, una història de solidaritat i transformació, al nou capítol de «Benvinguts al Bages»

La generositat d'una família que dóna el seu llegat en vida, fa realitat el projecte agrosocial Muntanyola i Urpina

Ampans ens introdueix a l'elaboració dels formatges Muntanyola i el vi d'Urpina
Ampans ens introdueix a l'elaboració dels formatges Muntanyola i el vi d'Urpina | Bah! Studios
Redacció
18 de gener del 2021


De la mà del Carles, el pastor de la granja, i del Salvador, fill d'Urpina, coneixem un dels projectes solidaris més emblemàtics del Bages, el projecte agrosocial Urpina. La finca és fruit d'una donació en vida de la família Vila Isern que, amb dos fills amb discapacitat intel·lectual, la van cedir a AMPANS per tal que la destinés a generar oportunitats per a persones amb necessitats de suport i es cuidés dels seus fills quan ells ja no ho poguessin fer. 

Recuperar les vinyes que havien sobreviscut al pes de la història i cultivar noves hectàrees de ceps de varietats autòctones, va significar l'inici del projecte. Al costat de la casa pairal, s'hi ubica la granja de cabres i la formatgeria que elabora diàriament de forma artesanal una gran varietat de formatges Muntanyola. La finca també acull una residència que des de fa més de deu anys és la llar de vint-i-quatre persones amb necessitats de suport.

Benvinguts al Bages us proposa un passeig per aquesta finca de Sant Salvador de Guardiola, amb vistes privilegiades a Montserrat, on descobrireu l'ànima de les persones que la cuiden i la fan créixer.

Benvinguts al Bages és una idea de David Villarreal produïda per Bah! Studios.