Les entitats esportives del Bages es concentren contra les restriccions per la Covid

El pàrquing del Congost ha acollit la concentració a Manresa, que ha aplegat representants d'una vintena de clubs

Concentració d'entitats esportives a Manresa
Concentració d'entitats esportives a Manresa | Gus Carrasco / Xiulet Final
Redacció
16 de gener del 2021
Actualitzat a les 14:20h
Entitats esportives i esportistes a títol individual de Manresa i d'altres municipis del Bages, com Artés, s'han concentrat aquest dissabte al migdia per dir que "Ja n'hi ha prou!" de les restriccions que pateixen per fer front a la pandèmia, "quan hi ha altres activitats amb més concentració de persones i espais més petits" que estan autoritzades.

Les entitats s'han mobilitzat, sobretot, per l'esport base, però també per a la pràctica esportiva sènior. El manifest, que ha estat comú a tot el país, destaca que el Govern no té cap estudi que certifiqui que la pràctica esportiva organitzada no "sigui cap focus de propagació del virus" i que "els casos diagnosticats, els contagis i les quarantenes dins dels nostres equips no deixen de ser testimonials i molt lluny de la d'altres àmbits". Per això entenen que, en comparació de les mesures aplicades en altres activitats, l'esport és "el sector més castigat".

"Veient com es permet l'assistència a cinemes, teatres, sales de concerts, auditoris, actes religiosos i circs al 50 per cent de la seva capacitat, ens sentim desconcertats i impotents al no rebre el mateix tracte", i l'única explicació que troben és que "els responsables del Govern que des de fa molts mesos han aplicat aquestes mesures restrictives desconeixen la realitat de l'esport de base i els seus beneficis".

Clubs i esportistes de totes les disciplines s'han citat al Congost per reclamar unes mesures menys restrictives. De Manresa, han secundat la concentració EGIBA, Club Natació Minorisa, Club Patí Manresa, Club Manresa Futbol Sala, Club Bàsquet Manresa 2015, Esport 7 - Judo, Club Patinatge Artístic Manresa, Bàsquet Joviat, Club Atlètic Manresa, Centre d'Esports Manresa, Club Rítmica Manresa, Escola Ciclisme Manresa, Esport Ciclista Manresà, AE La Salle Manresa, Beisbol Club Manresa, AE Vòlei Manresa, Gimnàs Delfo. A Artés, la convocatòria ha anat a càrrec del CB Artés.
 

Membres del CB Artés, concentrats aquest dissabte.. Foto: CB Artés