Un BAXI Manresa en quadre rep qui el va deixar fora de la copa: l'Unicaja

Eulis Báez, Guillem Jou, Makay Mason i Matt Janning són baixa i Jonathan Tabu, dubte

BAXI Manresa - Unicaja Màlaga de la temporada passada. Al fons, Ferrari quan jugava amb els bagencs
BAXI Manresa - Unicaja Màlaga de la temporada passada. Al fons, Ferrari quan jugava amb els bagencs | J. Alberch
15 de gener del 2021
Actualitzat a les 19:22h
Fa tot just una setmana, BAXI Manresa i Unicaja Màlaga es juguen la darrera plaça per la copa del rei. Els andalusos es van acabar enduent el premi. Però els calendaris sempre són capriciosos. Tots dos equips s’enfronten a la primera jornada de la segona volta (dissabte, 18.00h). No es tracta de cap tipus de revenja. Tan sols és un partit més. Una nova estació pel conjunt manresà en el seu objectiu de mantenir-se a la lliga Endesa un any més. Vèncer permetria els de Pedro Martínez atrapar a la classificació l’equip entrenat per Luis Casimiro.

Pedro Martínez té el seu equip en quadre. A la coneguda baixa d’Eulis Báez se li afegeixen Makay Mason i Guillem Jou que encara no estan recuperats. A més, Matt Janning tampoc hi podrà ser per culpa d'una lesió muscular al soli. Jonathan Tabu, per la seva part, s’ha perdut alguns entrenaments i és dubte. 

Dani Pérez i Scott Esatherton han estat els encarregats d’atendre els mitjans aquest divendres. El base considera clau imposar el ritme de partit. “Contra el Barça no ho vam poder fer. Ells tampoc estan en una bona dinàmica. Hem d’arribar al final amb opcions i esperar que a l’Unicaja li pesi la seva mala situació”, ha comentat Pérez. El màxim assistent espera un rival molt agressiu. Pérez ha notat que als darrers partits els equips rivals estan més pendents del seu joc però ho considera una part més del joc. La solució passa per trobar alternatives tàctiques. 

Per la seva part, Eatherton explica que en la seva primera experiència a la lliga Endesa ha tingut bons i mals moments i considera "divertit" el repte que viu enguany. Les lesions no són excusa pel pivot ja que les considera una part del joc que tots els equips pateixen. La lesió de Báez podria fer jugar Eatherton alguns minuts en una posició que no és la seva. Coincideix amb el seu company que els cal afrontar bé el partit per arribar al final amb opcions. 

Els dos jugadors han connectat molt bé al llarg de la temporada. És ja un clàssic veure una cistella d’Eatherton a passada de Pérez. El base ho considera un procés d’aprenentatge al llarg del curs ja que "al principi no ens enteníem tan bé".  I el pivot es desfà en elogis cap al director del joc del BAXI Manresa a qui defineix com a "jugador llest i amb visió de joc". 

L’Unicaja Màlaga és el vuitè classificat amb 9 victòries i 9 derrotes. Durant la temporada s’ha mostrat molt irregular combinant ratxes de cinc victòries seguides amb l’actual dinàmica d’un sol triomf als darrers sis partits disputats. A més, el malaguenys van caure el passat dimecres contra el Joventut en l’inici del Top-16 de l’Eurocup. El duel serà el del retorn de Frankie Ferrari al Nou Congost. El base italoamericà va jugar la temporada passada al BAXI Manresa i va deixar un bon record els pocs dies que va poder actuar. Dues lesions importants el van allunyar del Bages ja que Ferrari va preferir tornar als Estats Units a fer net. Posteriorment, va fitxar primer per l’Herbalife Gran Canaria, on no li van acabar de sortir bé les coses, I després es va incorporar a l’Unicaja Màlaga. Amb l’equip andalús ha signat per dos mesos ja que l’equip de Luis Casimiro té lesionat el base Gael Merkel. Alberto Díaz també serà baixa si no hi ha novetats de darrera hora i Axel Bouteille és dubte. 

Jordi Aliaga, Rafael Serrano i Alfonso Olivares són els àrbitres designats per xiular el partit. 
Arxivat a