L'exalcalde de Sant Fruitós marxa del ple quan li retreuen haver insultat una regidora del govern

Joan Carles Batanés va argumentar que li havia dit "pòtola" en el transcurs d'una conversa privada, tot i que s'havia produït en el mateix Ajuntament davant altres regidors

Moment en que Batanés s'aixeca del ple en plena discusió
Moment en que Batanés s'aixeca del ple en plena discusió | Cedida
15 de gener del 2021
Actualitzat el 16 de gener a les 23:21h
L'exalcalde de Sant Fruitós i cap del grup municipal de Gent fent Poble, Joan Carles Batanés, ha protagonitzat aquest dijous una nova situació esperpèntica gairebé al final del ple municipal ordinari de la corporació, quan ha abandonat la sala després que la regidora de Junts per Sant Fruitós i membre del govern, Estrella Morales, li va retreure un insult que, segons afirmava, li havia fet la setmana passada durant el descans de les comissions informatives.

En l'apartat de precs i preguntes, la regidora de Junts va prendre la paraula per demanar-li a Batanés que demanés disculpes per haver-la titllat de "pòtola" la setmana passada durant les comissions informatives. L'exalcalde, en comptes de retirar l'insult i demanar disculpes, es va ofendre i va argumentar que l'insult s'havia donat en l'àmbit d'una conversa privada i que no era el ple on s'havia de debatre. Finalment, Batanés va abandonar el ple.

Segons fonts del govern municipal l'incident s'havia produït en l'àmbit de la celebració de les comissions informatives. Una de les comissions només havia d'aprovar l'acta de la reunió anterior i no tenia més continuïtat. Quan va ser l'hora de començar-la, la regidora Estrella Morales va baixar al vestíbul de l'Ajuntament per comprovar que els regidors de Gent fent Poble no s'havien quedat tancats fora de l'edifici -el consistori tenia les portes tancades al públic- i va veure que estaven parlant amb treballadors.

Quan els regidors van pujar a la sala de plens es van trobar que aquesta primera comissió informativa s'havia tancat amb l'aprovació de l'acta anterior i, segons expliquen, Batanés va començar a retreure "amb molt males formes" a la regidora Morales que no els hagués avisat que ja començaven. "A la convocatòria ja hi posava l'hora, no hem d'anar darrere seu", es justifiquen des del govern.

L'emprenyada de Batanés va anar a més fins que, finalment, la va titllar de "pòtola", fet que la regidora va traslladar dijous al plenari.