Escena

Sílvia Bel i Mireia Pintó protagonitzaran diumenge el recital «Amb veu de dona»

És un espectacle per reivindicar el paper de la dona en la Música, amb obres de Clara Schumann, Fanny Mendelssohn, Pauline Viardot o Cécile Chaminade, entre d'altres

per Redacció , 14 de gener de 2021 a les 15:52 |
El Teatre Conservatori acollirà aquest diumenge, 17 de gener a les 18h, Amb veu de dona, un recital per homenatjar les compositores de l'ahir, de l'avui i del demà, a càrrec de l'actriu Sílvia Bel, la mezzosoprano santfruitosenca Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzky. 

Amb veu de dona és un recorregut per la història de les dones compositores, bàsicament del segle XIX, amb obres de Clara Schumann, Fanny Mendelssohn, Pauline Viardot, Cécile Chaminade, entre d'altres. «És possible que la música es converteixi en la professió del teu germà, però per a tu ha de ser únicament un ornament, no pas el fonament del teu ésser i el teu obrar», deia el pare de Fanny i Fèlix Mendelssohn a la seva filla. La misogínia institucionalitzada del segle XIX, que actualment es creu superada, era un obstacle constant en la vida de les dones que gaudien d'un talent extraordinari.


Tot i l'evident importància de Clara Schumann, Fanny Mendelssohn, Pauline Viardot i Cécile Chaminade a nivell històric, cultural i musical, la realitat actual segueix obviant aquestes figures. En aquest recital per a veu i piano amb intervencions teatrals es posa en relleu l'obra d´aquestes compositores, amb fragments de compositors que retraten dones amb forta personalitat: la gitana Carmen, la poetessa grega Sapho, l'emperadriu romana Ottavia i l'astuta Isabella, tot reivindicant el paper de la dona en la Música.

Les entrades que tenen un preu de 18 euros, (15 euros amb carnet Galliner, majors de 65 anys i menors de 25 i Escoles de música), es poden comprar a les taquilles del Kursaal i per internet.


 

Participació