Salut Pública

El PSC surt en defensa del Consorci de Residus en la querella per la manipulació de residus Covid

Però demana a l'alcalde Aloy que convoqui una sessió del consell plenari per informar de la denuncia de la Fiscalia

Abocador de Manresa amb el parc de secà en primer terme | Estefania Escolà
per Redacció, 13 de gener de 2021 a les 17:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal del PSC a Manresa ha emès un comunicat en el que surt en defensa de l'honorabilitat de la institució de l'alcaldia de Manresa si aquesta pogués resultar finalment investigada per uns presumptes abocaments irregulars de material sanitari relacionat amb la Covid a l'abocador de Manresa que ha investigat el Seprona dins l'operació Retrovirus de l'Europol.

Segons que ha declarat el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Manresa "el curs de la investigació i, si s'escau, el judici són els qui dirimiran si s'ha fet alguna cosa malament i les conseqüències que se'n derivin. Però, d'entrada, els socialistes de Manresa volem posar de manifest la nostra ferma convicció en l'honorabilitat dels alcaldes Valentí Junyent i Marc Aloy, darrer i actual President del Consorci, així com de la resta d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de la comarca que en formen part".


D'altra banda, Felip González prossegueix en el comunicat del PSC que " des d'aquesta convicció, que no ens sap gens de greu en manifestar públicament, sí que creiem que cal demanar a l'alcalde Marc Aloy que, com a president actual del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, es convoqui una reunió extraordinària urgent del consell plenari en què s'informi detalladament als tots els consellers i conselleres; una reunió que no hauríem d'haver de demanar perquè la presidència ja l'hauria d'haver convocat immediatament davant de les informacions periodístiques dels darrers dies".

Els socialistes manifesten en el seu comunicat que, malgrat també està en entredit en aquest procediment la gestió del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, aquest té un més que "notable prestigi", forjat en molts anys de fer les coses bé des de la seva estructura de gestió tècnica, "tal i com sempre hem reconegut i posat en valor els socialistes de Manresa i de la comarca. Tanmateix, és només des de la transparència i des de la lògica col·laboració amb la justícia que tots plegats podrem defensar en condicions la gestió del Consorci", conclou González.


 

Participació