Anna Gabriel anirà a la llista de la CUP-Guanyem a les eleccions del 14-F

La regidora de Navarcles i represaliada Ylènia Morros es presentarà com a número 41 a la llista de Barcelona

Acte de la CUP-Guanyem a Barcelona, aquest dimarts
Acte de la CUP-Guanyem a Barcelona, aquest dimarts | CUP
Redacció
12 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:11h
L'exdiputada sallentina Anna Gabriel, exiliada a Ginebra des del 2018 encausada per desobediència per l'1 d'octubre, ocuparà el 83è lloc a la llista de la CUP-Guanyem a les eleccions al Parlament, segons ha confirmat aquest dimarts la formació. En aquesta llista també hi anirà la regidora del govern de Navarcles Ylènia Morros, encausada pel tall a la Jonquera el novembre del 2019, que ocuparà la posició 41 a la llista per la demarcació de Barcelona.

Com va avançar NacióManresa, la regidora de Capgirem Moià, Basha Changuerra, ocuparà la posició número 5 en aquesta llista. També l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que va estar inhabilitada del seu càrrec per no despenjar l'estelada de l'ajuntament el 2016, serà a la llista, concretament al 79è lloc.

Properament la CUP presentarà properament la totalitat de la llista on hi haurà més candidates de la Catalunya Central.

Gir a l'estratègia antirepresiva

Dolors Sabater, Laia Estrada i Xavi Pellicer, acompanyats de desenes de persones represaliades, entre elles la regidora a govern de Navarcles, Ylènia Morros, han carregat contra la repressió política de l'Estat espanyol cap a la dissidència política i l'independentisme i han acusat l'actual govern del PSOE-UP de continuar amb les mateixes polítiques repressives de persecució i abús que l'anterior govern del Partit Popular. Els anticapitalistes també han criticat que l'actual Govern format per JxCat i ERC ha contribuït a la repressió de l'Estat espanyol, criminalitzant el moviment popular a favor de l'autodeterminació i fins i tot, impulsant acusacions que les poden dur a presó.

És per això que la candidatura proposa fer un gir a l'estratègia antirepressiva del moviment independentista amb tres eixos clau: evitar que la repressió marqui el ritme polític del moviment; utilitzar la repressió com un boomerang per fer créixer les lluites que l'han provocat i tallar d'arrel qualsevol col·laboració amb la repressió o distinció entre persones represaliades per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

La CUP destaca doncs que cal aturar de forma immediata qualsevol cooperació amb la repressió i donar suport de forma “"frontal i clara" a tota persona represaliada per motius polítics.
Arxivat a